NEMA SLOBODNIH TERMINA DO 20. AVGUSTA: Veliko interesovanje u Beogradu za PCR testove na lični zahtev

Novosti online

02. 08. 2020. u 12:57

DA smo ozbiljno shvatili epidemiju korona virusa govore i redovi ispred ustanova gde se obavljaju kako testiranja na lični zahtev, tako i serološka testiranja na antitela.

НЕМА СЛОБОДНИХ ТЕРМИНА ДО 20. АВГУСТА: Велико интересовање у Београду за ПЦР тестове на лични захтев

Foto: Despositphotos

Ukoliko vam je potreban jedan od termina kako biste obavili testiranje prilikom zakazivanja morate da budete poprilično brzi.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje (GZZJZ) zakazivanje termina za testiranje za avgust počelo je 30. jula, a samo tri dana kasnije svi termini za testiranje na COVID-19 (PCR) na lični zahtev građana do 20. avgusta su popunjeni.

- Testiranje na sopstveni zahtev je uglavnom namenjeno putnicima u međunarodnom saobraćaju. Dnevni kapacitet za testiranje je 30 osoba. Svi termini do 20. avgusta su popunjeni. Zakazivanje ponovo počinje 18. avgusta - stoji u obaveštenju na sajtu GZZJZ.

Dakle, naredni krug zakazivanja počinje 18. avgusta, a termin se može zakazati slanjem zahteva putem email-a info@zdravlje.org.rs u kome treba dostaviti kontakt telefon kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Posle zakazanog termina potrebno je uplatiti 6.000 dinara na žiro- račun koji je otvoren kod RFZO-a: 840-17750-34 (broj žiro-računa je isti za brze serološke i RT-PCR testove).

Termina ima za serološko testiranje na antitela

Pored PCR testova u GZZJZ moguće je zakazati i serološko testiranje na SARS-Cov-2 na lični zahtev građana, primenom brzih seroloških testova (imunohromatografski test), odnosno testiranje na antitela.

Zakazivanje za mesec avgust je počelo 30. jula, a slobodnih termina ima još uvek. Svoje mesto za testiranje možete zakazati radnim danima (ponedeljak - petak) od 12-13 časova, pozivanjem broja telefona 064 599 65 09 kako bi se preciziralo vreme testiranja.

Pre dolaska na testiranje treba obaviti uplatu od 1.200 dinara na žiro račun koji je otvoren kod RFZO-a.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024