SRBIJA RAZMATRA UVOĐENJE KARANTINA: Dr Kisić Tepavčević - Pričali smo o takvim merama za putnike iz inostranstva

Novosti online

26. 07. 2020. u 15:55

DR Darija Kisić Tepavčević je na današnjoj konferenciji za štampu Kriznog štaba obelodanila da se razmatra i eventualno uvođenje karantina za putnike koji dolaze iz inostranstva.

СРБИЈА РАЗМАТРА УВОЂЕЊЕ КАРАНТИНА: Др Кисић Тепавчевић - Причали смо о таквим мерама за путнике из иностранства

Foto Tanjug

- Razmena ljudi u saobraćaju sigurno je pretnja za širenje zaraze. Gledamo koji su to najoptimalniji obrasci. Razmatrali smo takvu mogućnost, sigurno ćemo o tome pričati i narednih dana - rekla je dr Kisić Tepavčević.


 

Podsetimo, Srbija je jedna od retkih zemalja u svetu koja nema skoro nikakva ograničenja kada je u pitanju ulazak u našu zemlju. Na drugoj strani, građani Srbije trenutno bez karantina i PCR testa mogu da uđu u samo 18 država.

 
PELEMIŠ: MOLIM SVE KOLEGE DA NAM POMOGNU

Dr Mijomir Pelemiš se osvrnuo i na medicinske radnike udružene u grupi "Ujedinjeni protiv korone", njih oko 2.500 koji su potpisali peticiju.

- Imam jedan prijateljski pozdrav za sve koji potpisuju. Cenim njihovo mišljenje i molimo ih ljudski da nam pomognu. Sve ćemo ih prihvatiti. Svi se borimo za sve građane Srbije. Mi se borimo protiv korone. Molim za ideje, a nisam ih čuo. Ne možemo mi da sprovedemo ideje ako ih svi ne sprovodimo. Pozivam sve uvažene kolege da pomognu. Politikom se ne bavim, prihvatamo svaki predlog koji je u zajedničkom interesu - istakao je Pelemiš.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)