DRŽAVA „ODREŠILA KESU“ ZA LOZNIČKU BOLNICU: Grade „Mali Hjuston“ kraj Drine

V.Mitrić

26. 07. 2020. u 09:52

OPŠTA bolnica u Loznici će, do kraja godine, biti potpuno rekonstruisana, najsavremenije opremljena u svakom smislu, pa će, pored ostalog, kako je najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, dobiti i moderan skener za vrhunsku dijagnostiku.

ДРЖАВА „ОДРЕШИЛА КЕСУ“ ЗА ЛОЗНИЧКУ БОЛНИЦУ: Граде „Мали Хјустон“ крај Дрине

Foto: OB Loznica

Ova ulaganja u lozničko zdravstva, prema rečima gradonačelnika Loznice, Vidoja Petrovića, najveća su u istoriji te ustanove, čak i od same njene izgradnje u jednom od najlepših delova grada.

- Ovu vrstu podrške i pomoći države i predsednika Vučića, svojevremeno, nismo mogli ni da sanjamo, jer je reč, zaista, o velikom poslu i ogromnim ulganjima u zdravstvo, što je nasušna potreba, ali su mogućnosti nas, kao lokalne samouprave, bile uvek male, a sputani smo bili i zakonskim ograničenjima – kaže Petrović.

Samo za rekonstrukcijuna Grudnog, Internog odeljenja i Odeljena neuropsihijatrije je uloženo je više od 400 miliona dinara. Pare je dala vlada Srbije obezbedila vlada preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.Lokalna vlast je, sa 30 miliona dinara učestvoval u izradi projektne dokumentacije.

U najlošijem stanju bilo je Interno odeljenje, jedno od najvažnijih u ustanovi, koje je, sada, veće za 760 kvadratnih metara, a u potpuno nom ruhu je ranijih 1300 kvadratnih metara.

Radovi na zdanjima u bolničkom krugu započeti su krajem 2018. godine i sasvim dobro napreduju u svakom od odeljenja predviđenih da zablistaju u sasvim novom sjaju, u funcionalnom i svakom drugo smislu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili