DA LI STE MAGNET ZA KORONU? Najveći broj zaraženih opakim virusom su osobe sa određenom krvnom grupom

Novosti online

02. 12. 2021. u 22:05

TOKOM pandemije korona virusa, naučnici su pomno analizirali virus i došli do niza otkrića, a jedno od njih odnosi se i na povezanost između krvnih grupa i rizika od zaraze koronavirusom.

ДА ЛИ СТЕ МАГНЕТ ЗА КОРОНУ? Највећи број заражених опаким вирусом су особе са одређеном крвном групом

Foto: Depositphotos

Objavljeno je nekoliko studija u kojima se navodi da su osobe s određenom krvnom grupom sklonije oboljenju od Kovida-19. Nova studija objavljena u utorak sugeriše da su osobe s krvnim grupama A, B i Rh+ izložene većem riziku zaraze korona virusom. S druge strane, osobe koje imaju 0, AB i Rh- krvnu grupu imaju niži rizik za zarazu.

- Teški akutni respiratorni sindrom koronavirusa (SARS-CoV-2) novi je virus i još nije sasvim jasno imaju li krvne grupe ikakav uticaj na rizik od zaraze. Stoga smo istražili povezanost krvnih grupa i osetljivost na kovid, vremenom oporavka i mortalitetom - naveo je dr. Rašmi Rana, konsultant Odeljenja za istraživanje.

Takođe, istraživanje je pokazalo da se osobe s krvnom grupom A i Rh+ sporije u opravku dok se oni s krvnim grupama 0 i Rh- brže oporavljaju od kovida.

Koautor studije dr. Vivek Ranjan rekao je da je potrebno sprovesti veću studiju koja će potvrditi vezu između određene krvne grupe i koronavirusa, piše Times of India. Ova posljednja studija koja je objavljena u utorak obuhvatila je 2,586 osoba koje su bile pozitivne na kovid.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024