"GREJALA SAM SE UZ POMOĆ SVEĆE": Ispovest Nišlijke koja je provela 30 sati zarobljena u autu nakon što je sletela s puta

J. Ćosin

30. 11. 2021. u 12:59 >> 13:08

KADA sam se našla u tom ćorsokaku postalo mi je jasno da će to biti duga noć. Nikog nisam mogla da pozovem jer nisam imala signal.

ГРЕЈАЛА САМ СЕ УЗ ПОМОЋ СВЕЋЕ: Исповест Нишлијке која је провела 30 сати заробљена у ауту након што је слетела с пута

Foto: J.Ć.

Noć je počela da pada, ja pored groblja, zarobljena u autu, ali nije me strah. Imala sam hranu i vodu, grejala sam se uz pomoć sveće. Ona je dovoljna da zagreje auto. Pokušala sam da dozovem čoveka koji je palio vatru na nekih 500 metara, pištaljkom sam ga dozivala jer sam izgubila glas, farovima sam signalizirala, ali on nije došao.

Ovako svoju ispovest započinje Snežana Miljković, žena koja je provela 30 sati zarobljena u svom autu, nakon što je sletela s puta u ataru sela Paljina, gde je pogrešno skrenula u nameri da poseti banju Topilo. Spasena je zahvaljujući prolaznicama koje su alarmirale hitne službe, pa je žena izvučena iz automobila i potom medicinski zbrinuta.

Kaže da je od kuće pošla oko 10 i da je oko 15 sati došlo do nezgode, jer se izgubila na putu do obližnje banje. Izgubila je GPS signal i mrežu i ostala potpuno nemoćna i tu je krenula njena agonija.

-Htela sam samo u banju Topilo, u vodenicu gde se ljudi kupaju. Pitala sam jedno dete i ono mi je pokazalo put, međutim, sve mi je bilo nepoznato i sumnjivo. Izašla sam iz auta i videla sam da put vodi između dva brda. Shvatam da me nisu dobro usmerili. Krenula sam u rikverc. Bila je mokra trava, auto je u trenutku bio kao list na vodi. Vozilo nije bilo pod mojom kontrolom. Između dva drveta sam letela, nije bilo prostora da manevrišem - ističe Snežana.

- Zvižadala sam pištaljkom, jer sam videla nekog čoveka da pali travu. Promukla sam pa mi je to dobrodošlo. On nije reagovao. Čak sam mu i sirenom davala znak, i telefonom. Shvatim da će tu biti žurka, ostaću do Nove godine - našalila se ona. - U kolima sam imala i kafu, kakao, rakiju i pivo, grickalice, tako da nisam ostala gladna i žedna. Preko noći sam manevrisala i malo sam se pomerala, ali to mi nije pomoglo. U nedelju su prolazile žene koje idu na groblje. Sreća, primetile su me i zamolila sam ih da mi napune telefone. Međutim, nisu se vratile. Razmišljala sam već da krenem pešaka. Ipak, u neko doba je došla milicija i spasena sam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...