PREMINULA NAKON OTKAZA U FABRICI: Tragedija bivše radnice kompanije "Vali"

B. P. - V. M.

29. 11. 2021. u 22:30

MARIJA Stakić (43), majka troje dece, koja je nakon 15 godina radnog staža nedavno proglašena za tehnološki višak i dobila otkaz u pogonu italijanske firme "Vali" u Loznici, umrla je od posledica moždanog udara, izazvanog visokim krvnim pritiskom.

ПРЕМИНУЛА НАКОН ОТКАЗА У ФАБРИЦИ: Трагедија бивше раднице компаније Вали

Foto Privatna arhiva

- Otkaz je mojoj supruzi veoma teško pao, mnogo je zbog toga patila, pogotovo što su nju i njene kolege koji su otpušteni kao tehnološki višak bez ikakvog osnova proglasili za neradnike. Moja supruga bila je vredna i savesna na poslu, iako su uslovi rada veoma teški. Nije mogla da izdrži nepravdu koja je zadesila, uveče je legla na počinak i više se nije probudila, a da li je otkaz doprineo njenoj smrti, to ništa neće promeniti - kaže Dejan Stakić, koji je danas sahranio suprugu Mariju, na seoskom groblju u Lipničkom Šoru.

U sindikatu "Sloga" poslodavca smatraju odgovornim za njenu smrt i dodaju da njoj niko iz firme nije verovao da ima zdravstvenih problema.

U pogonima za proizvodnju čarapa i donjeg veša firme "Vali" ukupno je 138 radnika proglašeno tehnološkim viškom - 77 u Valjevu i 61 u Loznici.

Rukovodstvo "Valija" veruje da više neće biti otpuštanja, koja su, ističu, usledila zbog negativnih kretanja na tržištu Rusije i pandemije.

- Kriterijumi za formiranje liste viška zaposlenih napravljeni su u skladu sa zakonom, na osnovu objektivnog parametra - šestomesečnog radnog učinka - kaže Radomir Vukajlović, zamenik direktora "Valija". - Izuzeti su svi koji ne mogu da budu proglašeni za tehnološki višak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo