"NIŠVIL" OTPUŠTA POLOVINU ZAPOSLENIH: Niški džez festival nije prihodovao za plate, poreze i doprinose

J. Ć.

24. 12. 2020. u 13:19

UKOLIKO se situacija sa kovidom 19 popravi, džez festival "Nišvil" biće održan od 6. do 15. avgusta 2021, ali će se, zbog finansijske situacije, raditi sa upola manje radne snage.

НИШВИЛ ОТПУШТА ПОЛОВИНУ ЗАПОСЛЕНИХ: Нишки џез фестивал није приходовао за плате, порезе и доприносе

Foto Dušan Mitić Car

Ovo je odlučeno na sednici Saveta festivala. Tako će, prema rečima direktora festivala Ivana Blagojevića, od 10 zaposlenih u okviru festivala, njih petoro dobiti otkaze od 1. januara.

- U cilju opstanka festivala, otpustićemo polovinu radnika od 1. januara 2021, jer ove godine nismo prihodovali dovoljno da isplatimo plate, poreze i doprinose zaposlenih - rekao je Blagojević.

- Svesni da nije realno očekivati bilo kakvu bespovratnu podršku države, zatražili smo kredit kod Fonda za razvoj da bar premostimo ove dve teške godine, ali smo odbijeni uz obrazloženje da Fond ne daje kredite udruženjima građana i fondacijama, iako smo imali validne garancije i dobru volju kabineta premijerke.

Na sednici je, ističe Blagojević, usvojen i kompletan program festivala za narednu godinu, ali i finansijski plan koji je za 30 odsto manji nego poslednjih godina.

- Naša procena je da nam predstoji izuzetno teška godina i da se moramo prilagoditi teškoćama punjenja budžeta, kako Grada Niša, tako i ministarstava kod kojih apliciramo po konkursima. Moramo se prilagoditi i slabijoj zainteresovanosti sponzora i verovatnom padu prodaje ulaznica - kazao je Blagojević i dodao da se, ukoliko korona potraje i tokom avgusta, razmišlja i o gašenju "Nišvila".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024