KORAK PO KORAK: Dug za porez proverite iz fotelje

V. N.

11. 11. 2021. u 14:36

NA više od 360 lokacija u 150 gradova građani mogu besplatno da preuzmu podatke za prijavu "eID" odnosno koda posredstvom kojeg mogu na portalu e-uprave da provere porez na imovinu, kao i da elektronski plate porez.

КОРАК ПО КОРАК: Дуг за порез проверите из фотеље

Foto: Depositphotos

Takođe, uskoro će biti omogućeno svim korisnicima koji se prijavljuju na ovaj način da provere svoje podatke u centralnom registru stanovništva na portalu e-uprava i da prijave sve eventualne nepravilnosti sa svojim podacima.

KORAK 1

Prijava dvofaktorskom autentikacijom ili skraćeno eID predstavlja srednji nivo pouzdanosti. Prednost ovog načina prijavljivanja jeste u tome što korisnicima nisu potrebni kvalifikovani elektronski sertifikati, već instalirana aplikacija na njihovim pametnim uređajima, mobilni telefon ili tableti, koju korisnik aktivira prilikom svake prijave.

KORAK 2

Kako biste pristupili ovoj usluzi potrebno je da se registrujete na portalu e-uprava korisničkim imenom i lozinkom. Nakon što se vaš profil odobri možete otići na jednu od 360 lokacija i besplatno dobiti parametre za mobilnu aplikaciju ConsentID.

KORAK 3

Potrebno je zatim na stranici moja e-uprava izabrati opciju "eID". U donjem desnom uglu kliknite na opciju "izdaj podatke", zatim idite na OK i u donja dva polja biće automatski upisani podaci koji su neophodni za instaliranje aplikacije za korišćenje na telefonu.

KORAK 4

Ako želite da ovu opciju imate i na svom mobilnom telefonu potrebno j da iz "gugl plej" prodavnice preuzmete aplikaciju i instalirate je na svom mobilnom uređaju. Na jednom telefonu može se instalirati consentId aplikaciju samo za jednog korisnika

KORAK 5

Na portalu e-uprave možete naći spisak lokacija, odnosno poslovnica u kojima se mogu preuzeti parametri za pokretanje eID, ali i detaljno uputstvo kako da se pokrene aplikacija i kako da se instaliraju svi parametri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri