ZA 400 PENZIONERA: Po 100 km na poklon od opštine Ugljevik

V.Mitrić

25. 10. 2021. u 12:43

POVODOM krsne slave opštine Ugljevik Svete Petke Paraskeve danas se dodeljuje novčana pomoć za 400 penzionera u iznosu od 40.000 KM iz lokalnog budžeta.

ЗА 400 ПЕНЗИОНЕРА: По 100 км на поклон од општине Угљевик

Foto: V. Mitrić

Tim povodom načelnik Ugljevika Vasilije Perić posetio je danas Udruženje penzionera ove opštine i istakao da je ovo podrška ovoj populaciji društva u ovom vremenu.

- Na ovaj način činimo malu pomoć ovoj kategoriji koja je dala ogroman doprinos za izgradnju našeg Ugljevika, ali i celokupne regije - rekao je Perić novinarima.

On je podsetio da se svake godine dodeljuje pomoć penzionerima iz budžeta opštine Ugljevik.

- Naša obaveza i dužnost je da pomažemo naše penzionere i to činimo svake godine, a to ćemo raditi i u narednom periodu - naglasio je Perić i istakao dobru saradnju sa Udruženjem ugljevičkih penzionera.

Predsednik Udruženja penzionera Ugljevik Mlađen Tomić zahvalio je na ovoj podršci načelniku Periću i rekao je da je kriterijum za dodelu novčanih sredstava bio niska penzija, niža od 300 KM, kao i penzioneri sa udruženim bolestima i u dubokoj starosti.

- Naše udruženje broji 1.760 članova sa prosečnom penzijom od 455 KM, koja je najveća u Srpskoj i ispred je Banjaluke i Milića - rekao je Tomić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda