ZA SRBIJU BEZ BARIJERA: Ministarka Darija Kisić na znakovnom jeziku čestita Međunarodnu nedelju gluvih (VIDEO)

Novosti online

22. 09. 2021. u 20:46

NACIONALNI prevodilački centar za znakovni jezik sa video relej servisom, prvi u Srbiji koji je dostupan 24 sata, sedam dana u nedelji, otvoren je danas za sve korisnike u Srbiji i one koji prolaze kroz našu zemlju.

ЗА СРБИЈУ БЕЗ БАРИЈЕРА: Министарка Дарија Кисић на знаковном језику честита Међународну недељу глувих (ВИДЕО)

Foto: Promo

Pokretanjem centra više od 70.000 gluvih i nagluvih ljudi, kao i članova njihovih porodica će moći da koriste jedinstveni servis prevođenja, sa i na znakovni jezik, što će im omogućiti samostalan život i kretanje, kao i kvalitetniju svakodnevicu.

Otvaranje Nacionalnog prevodilačkog centra omogućeno je zahvaljujući angažovanju Gradske organizacije gluvih Beograda,Saveza gluvih i nagluvih Srbije i Udruženju mladih gluvih Srbije uz pomoć Srpskog filantropskog foruma i donaciji od 16,2 miliona dinara kompanije Japan Tobaco International (JTI).

Tim povodom Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je na znakovnom jeziku čestitala svima Međunarodni nedelju gluvih i dan znakovnog jezika.

- Sreća je kad smo jednaki.Sreća je kad možemo da delimo.Sreća je kada smo uvek tu jedni za druge. Srbija bez barijera - rekla je ministarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024