ZLATNI ZRACI ZA GORANA ĆIRIĆA: Ambasador Japana Takahiko Kacumata uručio je prolećno carsko odlikovanje

J. Su.

18. 09. 2021. u 12:58

NEKADAŠNJI predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Japanom Goran Ćirić dobitnik je prolećnih carskih odlikovanja za 2021. godinu.

ЗЛАТНИ ЗРАЦИ ЗА ГОРАНА ЋИРИЋА: Амбасадор Јапана Такахико Кацумата уручио је пролећно царско одликовање

Foto: Privatna asrhiva

NJemu je ova nagrada juče uručena na svečanoj ceremoniji u rezidenciji Ambasade Japana u Beogradu.

- Dobitnik prolećnih carskih odlikovanja u 2021. godini, za izuzetan doprinos u uspostavljanju i unapređenju bilateralnih i prijateljskih odnosa sa Japanom je Goran Ćirić - rekao je ambasador Jaapana u Srbiji Takahiko Kacumata. - Tokom svog mandata na mestu predsednika Poslaničke grupe prijateljstva sa Japanom, gospodin Ćirić je doprineo promociji i produbljivanju saradnje između Japana i Srbije, sa posebnim akcentom na unapređenje međuparlamentarne saradnje dve zemlje.

Ambasador Japana Kacumata naglasio je da je ovo odlikovanje ne samo za Ćirića, već i za celu njegovu porodicu i dodao da su Japan i Srbija veliki prijatelji.

- Kao predstavnik Vlade Japana od srca čestitam na ovom priznanju - kazao je ambasador Kacumata i izrazio nadu da će porodica Ćirić uskoro posetiti Japan. - Obavljajući funkciju predsednika Poslaničke grupe prijateljstva sa Japanom Ćirić je dao značajan doprinos bilateralnim odnosima naših zemalja.

Zadovoljstvo što je postao nosilac carskog odlikovanja nije krio ni sam Ćirić. Kako je rekao, izuzetno mu je drago i veliko zadovoljstvo što je dobio orden izlazećeg sunca sa zlatnim zracima na traci oko vrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)