SRPSKI I RUSKI VOJNI POLICAJCI IZJEDNAČENI: Prva faza takmičenja „Čuvar reda“ na poligonu “Žiča” (FOTO)

Novosti online

30. 08. 2021. u 20:36

POSLE prve faze Međunarodnog takmičenja jedinica vojne policije "Čuvar reda" koja je održana danas na poligonu „Žiča“ kod Kraljeva, ekipe Vojske Srbije i Ruske Federacije dele prvu i drugu poziciju sa 631 bodom ispred ekipe Republike Kazakstan koja je sakupila 482 poena.

СРПСКИ И РУСКИ ВОЈНИ ПОЛИЦАЈЦИ ИЗЈЕДНАЧЕНИ: Прва фаза такмичења „Чувар реда“ на полигону “Жича” (ФОТО)

Foto MO Srbije

Na programu je bilo individualno nadmetanje u gađanju automatskom puškom 7,62 mm M70 i poluautomatskim pištoljem 9 mm „Glock“, u individualnoj konkurenciji.

Najbolji pojedinačni rezultat postigao je mlađi vodnik Nikola Krstić iz srpskog tima sa faktorom pogodaka 1,98, drugo mesto drži, takođe, naš pripadnik vodnik Petar Vukašinović sa faktorom pogodaka 1,67, dok je treći najbolji strelac danas bio zastavnik Aleksej Glatkov iz Ruske Federacije sa faktorom pogodaka 1,36.

Islamska Republika Iran za sada ima 403 boda, Republika Kipar 163, a Država Katar 100 poena.

Bodovna razlika između timova u gornjem delu tabele je minimalna i većina takmičara saglasna je da u naredne tri faze tek predstoji ozbiljna borba. Već sutra na „Žiči“ održaće se druga faza međunarodnog takmičenja jedinica vojne policije „Čuvar reda“ kada je na programu „Gađanje patrole vojne policije“. Takmičari će u parovima rešavati vatrene zadatke u simulaciji urbanog borbenog okruženja.

Ovo je peti put da se disciplina "Čuvar reda" održava u okviru Međunarodnih vojnih igara, a prvi put da je domaćin tog takmičenja Republika Srbija i da na njemu učestvuju pripadnici Vojske Srbije.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano na dubini od 12 kilometara