KORONA PRESEK: Ovo su najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti online

29. 08. 2021. u 14:59

U SRBIJI je koronavirus zabeležen kod još 1.722 osobe, pokazuje najnoviji korona presek.

КОРОНА ПРЕСЕК: Ово су најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Foto: V.N.

Na žalost, bitku sa bolešću izgubilo je devet pacijenata.

Ukupno je testirano 9.503 osoba.

Na respiratorima se nalazi 83 pacijenata.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je sinoć da ne očekuje da povratak đaka u školske klupe bude uzrok povećanja broja zaraženih.

- Ne možemo mi u nekim mestima gde nema uopšte kovida zatvoriti školu. To je besmisleno. I ovo je ideja da se tako prati. Znači, prati se kako je na teritoriji, imate zelenu, žutu, crvenu zonu, to je s jedne strane, a s druge strane pratite dešavanje u školi. Vi možete da budete i u crvenom što se tiče teritorije, a da u školi nemate klastere i zašto ta škola ne bi radila?! Prema tome, sada to zajedno odlučuje školska uprava sa zavodima za javno zdravlje i daje određene predloge na centralnom nivou, i to na centralnom nivou Instituta "Batut" prvenstveno, o prelasku na drugi model nastave.

Doktorka Edita Stokić izjavila je da je na lečenju od kovida u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu najviše je pacijenata od četvrte do šeste decenije života, a oni koji su u jedinicama intezivne nege su isključivo nevakcinisani.

Kako je istakla, poslednjih nedelja i dana broj pacijenata koji su zatražili pomoć zbog kovida je povećan, a veći je i broj onih koji se hospitalizuju.

- U KC Vojvodine trenutno su na lečenju 86 kovid pacijenta, a 13 se nalazi na mehaničkoj ventilaciji, što nas je nateralo da obezbedimo dodatne kapacitete, i sada imamo tri jedinice intezivne nege i tri poluiintezivne - rekla je Stokićeva za RTS.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu