NE TRENIRAM STROGOĆU, LEPO IH MOLIM: Dr Kon progovorio o "Bir festu", do kraja nedelje sednica Kriznog štaba

Novosti online

18. 08. 2021. u 19:07

ČLAN Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon najavio je večeras da će do kraja nedelje biti održana sednica tog tela i poručio da niko ko nije zaštićen ne bi trebalo da ide na "Bir Fest".

НЕ ТРЕНИРАМ СТРОГОЋУ, ЛЕПО ИХ МОЛИМ: Др Кон проговорио о Бир фесту, до краја недеље седница Кризног штаба

Foto: PRintskrin/ Jutarnji Program TV HAPPY

- Na toj manifestaciji bi smeli da prisustvuju samo oni koji su vakcinisani, koji su preležali kovid ili oni koji su testirani. Svi ostali nemaju šta tamo da traže. Ne govorim to da bih trenirao strogoću nego ih lepo molim da to ne rade, jer je za njih rizik vrlo visok - rekao je Kon.

On je podsetio da je u Beogradu danas 362 novozaraženih, a da je u Novom Sadu tokom festivala Egzit bilo svega dvoje novozaraženih.

- Rizik je samo zbog toga veći, ali ako se poštuje sve ono što smo govorili taj rizik je gotovo anuliran ili više desetina puta smanjen - predočio Kon i objasnio da smo usporili širenje zaraze ali istovremeno imamo i pogoršanje epidemiološke situacije i događaje koji pogoduju širenju virusa.

- Ti događaji su pre svega povratak turista i zaposlenih na posao i početak školske godine. U takvoj situaciji vakcinacija je apsolutno na prvom mestu - poručio je Kon i apelovao na sve građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških i sanitarnih mera.

Dr Kon je upozorio da će se, u slučaju da se mere ne poštuju, ponovo uvoditi "krajnje nepopularne i restriktivne mere", ali je i izrazio nadu da do toga neće doći.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)