OBRISANA SRAMOTA: "DŽeruzalem post" uklonio tekst u kome se tvrdi da je u Jasenovcu ubijeno svega između 2.500 i 4.500 ljudi

Novosti online

18. 08. 2021. u 11:25

TEKST novinara Davida Goldmana "Ova sramotna zloupotreba holokausta mora odmah da prestane" o ustaškom logoru Jasenovac , objavljen u "Džeruzalem postu", uklonjen je zahvaljujući brzoj i odlučnoj reakciji Muzeja žrtava genocida, saopšteno je danas iz ove institucije.

ОБРИСАНА СРАМОТА: Џерузалем пост уклонио текст у коме се тврди да је у Јасеновцу убијено свега између 2.500 и 4.500 људи

Krvavi pir ustaških koljača

Saopštenje Muzeja žrtava genocida prenosimo u celosti.

Ovaj sramni tekst, kao i odlučna reakcija Muzeja žrtava izazvali su veliko interesovanje među vodećim svetskim stručnjacima za holokaust, NDH i Drugi svetski rat na području Jugoslavije.

Nakon što je istoričar Dejan Ristić, v.d. direktora Muzeja žrtava genocida, stupio i u neposredan kontakt sa g. Jakovom Kacom, glavnim i odgovornim urednikom "Džeruzalem Posta", ovaj list objavio je danas, sa najavom na naslovnoj strani, opširan i detaljan autorski tekst g. Ristića u kome su iznete nepobitne istorijske činjenice u vezi sa karakterom koncentracionog logora smrti u Jasenovcu, kao i sa do sada identifikovanim brojem jasenovačkih žrtava.

Istovremeno, Ristić je u svom autorskom tekstu jasno i odlučno osudio svaki pokušaj relativizacije karaktera koncentracionog logora smrti u Jasenovcu, kao i umanjivanje broja jasenovačkih žrtava.

Muzej žrtava genocida nastaviće da odlučno, jasno i beskompromisno reaguje na sve pokušaje prekrajanja istorije Drugog svetskog rata, a posebno na one koji za cilj imaju umanjivanje i relativizaciju njegovih tragičnih posledica.

Muzej žrtava genocida je i ovom svojom aktivnošću još jednom pokazao i dokazao da spada među vodeće referentne ustanove tog tipa u čitavom svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)