MENJAJU SE SIMPTOMI: Zavise od soja, ali i od toga da li ste vakcinisani ili ne - ovo su novi najčešći pokazatelji da imate koronu (FOTO)

Novosti online

26. 07. 2021. u 21:38

Prošle godine suvi kašalj i groznica bili su jasni simptomi korona virus. Međutim ako se još javi glavobolja i bolovi u udovima - onda je to bio jasan slučaj gripa.

МЕЊАЈУ СЕ СИМПТОМИ: Зависе од соја, али и од тога да ли сте вакцинисани или не - ово су нови најчешћи показатељи да имате корону (ФОТО)

Foto: Depositphotos

Kijavica, curenje nosa i upala grla - na sreću samo prehlada. Na ovaj način - grubo pojednostavljeno - moglo se opisati tumačenje simptoma na početku pandemije, piše Dojče vele.

A onda se pojavio gubitak mirisa i ukusa - jasna indicija za infekciju koronom. I to još važi.

Sa svim ostalim simptomima je drugačije. Oni su, da kažemo, pomalo fluidni. 

Studija koja je u toku u Velikoj Britaniji objavila je podatke upravo o simptomima. U Zoe Covid Symptom Study, zaraženi ljudi prijavljuju svoje simptome putem aplikacije. U skladu s tim, simptomi su se očito promenili - što je možda (ne nužno) posledica varijante delta, koja sada čini 99 odsto infekcija u Velikoj Britaniji (podatak 12. jula 2021.).

Neki simptomi s početka pandemije još su prisutni, ali je došlo do nekih promena na listi: glavobolja, upala grla, curenje iz nosa, groznica, uporni kašalj.

Gubitak mirisa skliznuo je na broj 9 na listi, a otežano disanje je znatno ispod broja 30. Te fluktuacije mogu ukazivati ​​na to da se prethodno poznati simptomi menjaju kako virus mutira.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KLIMATSKE PROMENE I OTAPANJE LEDNIKA: Kako spasti skijališta od nestanka