NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Poslednji podaci o epidemiji, smanjuje se broj zaraženih

Novosti online

29. 05. 2021. u 15:02

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da je u Srbiji zaraženo još 274 osoba u poslednja 24 časa, od testiranih 9.296 ljudi.

НАЈНОВИЈИ КОРОНА ПРЕСЕК: Последњи подаци о епидемији, смањује се број заражених

Foto: V.N.

Nažalost, bitku sa covid-19 je izgubilo 10 pacijenata, dok je na respiratorima 55 osoba.

Predrag Kon: Korona virus je još uvek tu!

Epidemiolog Predrag Kon je podsetio da je u poslednjih sedam dana broj obolelih u Srbiji smanjen na 360 dnevno, a u Beogradu na 65, što je, u odnosu na pre mesec i po dana, kao je istakao "fantastično".

- Međutim, virus je još uvek prisutan - dodao je Kon i ukazao da se uzrast obolevanja pomera na mlađe.

On je ljutito govorio i o utakmici Crvena Zvezda - Budućnost kojoj je prisustvovalo 4.000 navijača, rekavši da je to neprihvatljivo ponašanje i stavljanje pred svršen čin, pa čak i skandalozan postupak.

On je ocenio da epidemiloška situacija nije ista kao što je bila, zbog vakcinacije, i dodao da je rizik sada neuporedivo manji.

- Ali naglašavam, rizik i dalje postoji. Nije bez veze doneta odluka da se čeka 21. jun - rekao je epidemiolog.

Vakcina vodi ka pobedi

Direktor kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović rekao je danas da sve veći broj gradova u Srbiji prelazi 50 odsto vakcinisanih prvom dozom i da se očekuje da će se sutra dostići ukupno 4,5 miliona datih vakcina.

On je rekao da se odmah iza Beograda nalaze Priboj, Niš, Užice, Mali Zvornik, Bosilegrad, Kikinda, Novi Sad, Sremska Mitrovica i Kladovo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas