„VELIKA STVAR ZA SVE NAS“ Leskovčanke za „Novosti“ o značaju mamografa: Žene će moći na vreme da otkriju bolest i leče se (VIDEO)

M. Š. - A. N.

24. 10. 2023. u 14:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas mamograf Opštoj bolnici u Leskovcu, a građanke Leskovca govorile su za "Novosti" o značaju i potrebi mamografa, ne samo u Leskovcu, već i širom Srbije.

„ВЕЛИКА СТВАР ЗА СВЕ НАС“ Лесковчанке за „Новости“ о значају мамографа: Жене ће моћи на време да открију болест и лече се (ВИДЕО)

Foto: Novosti

- Mogu vam reći da sam zadovoljna kako napreduje leskovački Zdravstveni centar, pre svega. Imamo renoviranje zdravstvenog centra, čula sam da će biti novih aparata, biće mnogo efikasnije. Nećemo morati da idemo u druge veće centre, kao što je Niš ili Beograd. Zadovoljni smo i pokretnim mamografom, bilo je dosta zainteresovanih. Ove nedelje smo imali analize štitne žlezde i ultrazvuk, što je jako bitno za grad Leskovac, bile su velike gužve, mnogo zainteresovanih. Jedini problem je što je zainteresovanih bilo više nego što je naš centar mogao da primi. Ali generalno mislim da se radi na zdravstvu i da je to jako dobro imajući u vidu da nam je narod dosta bolestan - rekla je jedna sugrađanka. 

- Mnogo znači i hvala što ga opet imamo, jer je preventiva sve, ne samo starijih nego u poslednje vreme, nažalost, i mlađih žena. Neophodno je da sve mi imamo pristup mamografu - ističe druga žena za "Novosti". 

- Značaj bilo kog aparata je veliki i oni su potrebni. Nažalost, ja sam imala taj slučaj, operisana sam, imala sam tumor dojke, mamografa nije bilo, morala sam da platim sve privatno kako bih završila i stigla do operacije. Drago mi je da mamograf stiže i da će žene moći na vreme da otkriju bolest i da se izleče - kazala nam je Leskovčanka koja je pobedila ovu opaku bolest.

Šta o nabavci mamografa misle ostale Leskovčanke, pogledajte u narednom videu:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave