SVI SMO POD JAKIM EMOCIJAMA, OVAJ AUTO-PUT NAM MNOGO ZNAČI: "Novosti" sa građanima kod Šapca

Novosti online

14. 10. 2023. u 14:11

AUTO-PUT u punom profilu Ruma-Šabac dužine 24,6 kilometara danas je svečano otvoren.

СВИ СМО ПОД ЈАКИМ ЕМОЦИЈАМА, ОВАЈ АУТО-ПУТ НАМ МНОГО ЗНАЧИ: Новости са грађанима код Шапца

Foto: Novosti

Svečanoj ceremoniji otvaranja su pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovali i premijerka Ana Brnabić i ministri u Vladi Srbije.

Koliko će auto-put značiti lokalnom stanovništvu, govore i sami meštani obližnjih mesta koji su na štandovima predstavili svoje delatnosti.

Da je otvaranje auto-puta značajno posebno za kulturu i lokalni turizam ističe magistarka Snežana Nešković Simić, direktorka Centra za kulturu "Vuk Karadžić" u Loznici. 

- I po svima nama samima može da se vidi koliko nam ovaj put znači. Svi smo pod veoma jakim emocijama, pozitivnim naravno. Sa radošću smo iščekivali ovaj put i brzu saobraćajnicu koja će nas povezivati sa Šapcem, a mnogo će nam skratiti i put do Beograda. To će nam olakšati putovanja i saradnju koju imamo sa beogradskim ustanovama - kaže Nešković-Simić i ističe neke od kulturnih sadržaja koje Loznica ima da ponudi:

- Svake godine imamo brojna dežavanja vezana za Tršić i ti porojekti se stalno obnavljaju. U nekoliko ustanova nalaze se vredne zbirke poput Muzeja Jadra, Vukov dom kulture, stalna postavka slika Miće Popovića i Vere Božićković. Brojne su i zgrade koje su spomenici kulture i svake godine su potrebna sredstva za njihovo održavanje, o čemu veoma vode računa država i Grad Loznica.

Značaj novog auto-puta ističe i Ljiljana Stanić iz aktiva žena iz Klenka, koje se takođe predstavilo na jednom od štandova.

- Naše udruženje je osnovano 2004. godine, bavimo se proizvodnjom domaćih proizvoda, očuvanjem tradici, ručnim radovima... Auto-put će nam veoma značiti pošto je dosadašnji put Šabac - Loznica izuzetno preopterećen. Zalaganje i turd predsednika su na visokom nivou. Možemo samo da mu poželimo da što duže traje i da istraje u svom radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu