Crnogorski brk, deo tradicije i identiteta, sada je simbol prajda

Veliša KADIĆ

petak, 03. 07. 2020. u 12:08

Црногорски брк, део традиције и идентитета, сада је симбол прајда
Litije kojima se klanja svet za Mila su "ludački pokret", a zakon o istopolnim brakovima - civilizacijski iskorak
OJ svijetla majska zoro, LGBT Crna Goro, pevale su Podgoricom malobrojne pristalice gej pokreta nakon usvojenog zakona o istopolnim brakovima. Tako je režim na obali Morače po ko zna koji put pokleknuo pod pritiskom zapadnih moćnika, pokušavajući preko "fasadne demokratije" da prikaže procvat ljudskih prava u Montenegru. Međutim, ispod tog "pokrivača" - jadi se rade.

Hajka protiv slobodnomislećih ljudi, nevladinih organizacija, medija poprima primese obračuna autoritarnog režima. Svedoci smo smene legalno izabrane vlasti u Budvi od strane policije i privatnog obezbeđenja, hapšenja i prebijanja ljudi, brutalne demonstracije sile... Mesecima traje atak na sveštenstvo i monaštvo Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, sudi se episkopu Joanikiju i nikšićkim sveštenicima. Režim je najavio otimanje vekovnih svetinja pod kojima je stasavala ona prepoznatljiva, čojska Crna Gora.

Veličanstvene litije kojima se klanja ceo svet, za Mila Đukanovića su "ludački pokret", dok je zakon o istopolnim brakovima - civilizacijski iskorak! Čak je i crnogorski brk izabran kao simbol prajda, iako je on deo tradicije i identiteta drugačije Crne Gore. Obrazloženje - brk razbija predrasude ko ima pravo na njega.

Kada su se usukali crnogorski brkovi, jedan brkajlija iz Pljevalja u znak revolta, britvom je prešao preko njih! Znaju Crnogorci da to nije brk Vuka Mandušića, nego neko veštačko vlaknasto ruglo u koje su se uvrzli bankrot KAP-a, predbankrot države, talas poskupljenja struje, neplaćene školarine naše dece, prazne državne apoteke i lekovi koje moramo da kupimo u privatnim apotekama, nepovezane godine radnog staža železaraca, prosvetara, dakićevaca, novostvoreni pripravnici koji su položili državne ispite i svi spremni za biro rada!Pratite nas i putem iOS i android aplikacije