Optužnica protiv troje Albanaca zbog ubistva policajca u Herceg Novom

V. V.

utorak, 02. 06. 2020. u 17:04

Оптужница против троје Албанаца због убиства полицајца у Херцег Новом
Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv troje državljana Albanije, Luana Hasanaja (43), njegovog brata Lulzima (49) i majke Nure (67) zbog teškog ubistva policajca Milutina Lekovića 15. decembra

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv troje državljana Albanije, Luana Hasanaja (43), njegovog brata Lulzima (49) i majke Nure (67) zbog teškog ubistva policajca Milutina Lekovića 15. decembra prošle godine u Herceg Novom.

Iskazi svedoka saslušanih u istrazi opovrgli su, kako pišu mediji, odbranu Hasanaja koji su negirali ubistvo policajca jer navodno kod sebe nisu ni imali pištolj. Po svemu sudeći, smrtonosni hitac u policajca na službenoj dužnosti ispalio je Luan Hasanaj.

Nure Hasanaj je tvrdila da je Leković izgubio kontrolu nad policijskim vozilom koje je udarilo u betonsku ogradu nakon čega je njegov kolega Aleksandar Kilibarda izvadio pištolj i misli „da je tada njegov pištolj opalio". Kamere sa poslovnice Prve banke zabeležile su udar policijskog automobila i pokušaj Luana Hasanaja da ubije i drugog policajca ,Aleksandra Kilibardu. Nije uspeo samo zbog toga što je pištolj oba puta zakočio.

Da podsetimo, Leković i Kilibarda su u decembru prošle godine priveličlanove porodice Hasanaj jer nisu imali lična dokumenta. Okrivljeni su nakon ubistva Lekovića pokušali da pobegnu. To je predupredila brza potraga pa su Hasanaji uhapšeni u Sutorini, i tada pruživši otpor i preteći pištoljem i bombom.