U Osnovnom sudu u Bijelom Polju počelo je, pa za 22. jun odloženo suđenje aktivisti Demokratskog fronta Radovanu Rakočeviću iz Bijelog Polja, koji se tereti da je počinio krivično delo širenje panike i nereda. Tačnije, zbog objavljivanja vesti sa jednog portala da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović zaražen korona virusom.

- Optužnica koja je podignuta protiv mene je epilog moje dugogodišnje borbe protiv ovog režima i moje aktivno učešće u litijama koje organizuje SPC protiv Zakona o slobodi veroispovesti. Ovo će biti jedinstven slučaj u Evropi da je podignuta optužnica zbog podele sa jednog portala na svom fejsbuk profilu, prokomentarisao je Rakočević posle suđenja, ističući da je suđenje čist primer političkog progona nad neistomišljenicima i srpskog naroda u Crnoj Gori.

- Za krivično delo koje mi se stavlja na teret ne postoji nijedan jedini osnov, izričit je Rakočević. Očekujem sve osim oslobađajuće presude, što će biti upisano u najsramnije strane novije istorije, kaže Rakočević, kome su podršku pružili građani Bijelog Polja, koji su se pred zgradom suda pojaavili sa transparentom na kome je biilo ispisano “ Stop progonu srpskog naroda“...

- Rakočević je dao iskaz i izneo svoju odbranu ističući da nije mogao znati da je objava lažna, te da je istu prenelo više portala u regionu i Crnoj Gori, kao i dosta korisnika Fejsbuka, kazao je possle suđenja Rakočevićev branilac advokat Nikola Baltić, koji je istakaao da je optužni predlog paušalan i nesrećno sročen.