Taksisti obazrivi uprkos vrućinama: Prozori otvoreni, klima po zahtevu mušterije

A. VOJINOVIĆ

subota, 04. 07. 2020. u 12:22

Таксисти обазриви упркос врућинама: Прозори отворени, клима по захтеву муштерије

Foto: K.Mihajlović

Taksisti se i dalje, iz predostrožnosti, pre odlučuju da tokom vožnje drže širom otvorene prozore
VISOKE temperature koje su od prošle nedelje zapljusnule prestonicu uticale su da gradski čelnici narede da se klima- uređaji uključuju u svim vozilima javnog gradskog prevoza. Vrućine ima i kod taksi prevoznika, međutim, kod njih je situacija malo drugačija. Taksisti se i dalje, iz predostrožnosti, pre odlučuju da tokom vožnje drže širom otvorene prozore, dok klimu pale samo po zahtevu mušterije.


Kako je za "Novosti" istakao predsednik Saveza taksi udruženja Srbije Aleksandar Bjelić, svi taksisti otvaraju prozore u svojim vozilima za vreme prevoza stranaka jer je, ipak, u pitanju mali prostor.


- Sve vreme držimo otvorene prozore u vozilima dok prevozimo putnike, a klima-uređaje uključujemo ako stranka to zatraži. Pošto je u automobilima mali prostor, trudimo se da na ovaj način smanjimo rizik - objašnjava, za naš list, Bjelić.

Zaštitna oprema kod taksista je takođe obavezna, a kako navodi naš sagovornik, svi taksisti uredno nose maske na licu tokom vožnje prestoničkim ulicama.

S druge strane, i putnici nisu ništa manje neodgovorni i većina sugrađana bez maske ne ulazi u taksi.


- Svi taksisti imaju zaštitnu opremu i sve vreme je nose. Većina putnika zaista nosi maske kada se vozi taksijem. - navodi Bjelić - Recimo, od deset stranaka koje lično ja prevezem, osam nosi maske.


GSP HLADI OD SUBOTE


RASHLADNI uređaji u vozilima prestoničkog javnog prevoza počeli su da se uključuju od subote, 27. juna. Odluku o uključivanju klima u autobusima, tramvajima i trolejbusima doneo je Sekretarijat za javni prevoz. Ova odluka se poštuje, ali ipak ima i vozila u kojima je hlađenje "prirodno" iz različitih razloga.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije