Inspekcija ne poštuje odluke suda? Ponovo na udaru vozači udruženja CarGo

A. V. V.

subota, 06. 06. 2020. u 10:26

Инспекција не поштује одлуке суда? Поново на удару возачи удружења CarGo

Vuk Guberinić sa policijom / Foto Andrej Nihil

Vozača udruženja CarGo republički organi zaustavili na uglu Pariske i Jevremove, isključili ga iz saobraćaja i oduzeta kopija dozvole

VOZAČA automobila iz udruženja CarGo u petak ujutru zaustavili su pripadnici republičke inspekcije za saobraćaj na uglu Pariske ulice i Gospodar Jevremove. Vozaču je oduzeta kopija dozvole i isključen je iz saobraćaja na 90 dana.

- Po 13. put se suočavamo sa raznim inspekcijama, ovoga puta u pitanju je bila republička za saobraćaj koja je iz ne znam kog razloga zaustavila vozilo našeg člana udruženja, pretresla njegove kolege, koji su bili u automobilu i napisala nekakav zapisnik - kaže, za "Novosti", Vuk Guberinić, direktor kompanije CarGo Technologies - Kopiju zapisnika nismo dobili, a našem vozaču su oduzeli kopiju saobraćajne dozvole i tim dopisom ga isključili iz saobraćaja tri meseca.

Guberinić naglašava da će njihovo udruženje podneti krivične prijave protiv republičkog inspektora i gradskog sekretarijata za saobraćaj za kršenje službene dužnosti i zloupotrebu službenog položaja.

- Po čijem nalogu se sve ovo radi, po čijem nalogu i dan-danas iako smo prošle nedelje javno objavili i objasnili oslobađajuću presudu Prekršajnog suda koji je nedvosmisleno doneo odluku da CarGo ne obavlja javni prevoz i da članovi CarGo ne naplaćuju taksi uslugu jer nisu taksi prevoznici već je u pitanju jedna privatna inicijativa. Nažalost, oni se ne osvrću na sudsku odluku već smatraju da su iznad nje.

KOLEGE PRUŽILE PODRŠKU

INSPEKTORI vozaču CarGo ovoga puta nisu oduzeli vozilo, kao što je to bio slučaj 12 puta dosad. Više od 200 ljudi okupilo se u petak na uglu Pariske i Gospodar Jevremove kako bi članu udruženja pružilo podršku.