VLASNICI ugostiteljskih objekata širom prestonice dobiće mogućnost da prošire svoje bašte ukoliko dobiju saglasnost vlasnika susedne parcele. Grad će do kraja nedelje promeniti odluku o postavljanju bašta, kao neku vrstu podsticaja ugostiteljima kako bi mogli da smeste veći broj ljudi.

Kako je najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, do sada su ovakvo odobrenje da rašire stolove i stolice i na susedni prostor imali samo ugostitelji ičije su bašte bile uže od tri metra, dok će ubuduće moći da se rašire svi.

- Vlasnici restorana ili kafića sa baštom, do sada su imali pravo da traže saglasnost ako je bašta u frontu uža od tri metra. Na primer, od susedne radnje ili objekta - naveo je Vesić. - Ukoliko je bašta bila šira od tri metra, takva mogućnost do sada nije postojala. Sada dozvoljamo vlasnicima proširenje bašte uže ili šire od tri metra u frontu.

Vesić je istakao da se Grad Beograd na svaki način trudi da pomogne privrednicima, pre svega malim privrednicima, koji su bili oštećeni zbog pandemije, jer nisu radili.