Proširuje se pruga za šinska vozila na Novom Beogradu: TRAMVAJEM u blokove 66A i 67A

S. B. M.

25. 02. 2020. u 10:03

Проширује се пруга за шинска возила на Новом Београду: ТРАМВАЈЕМ у блокове 66А и 67А

Foto: P. Milošević

Rok da se jave ponuđači 25. mart, a za izradu dokumentacije 290 dana
TRAMVAJSKA mreža širiće se Novim Beogradom, a Direkcija za gradsko građevinsko zemljište raspisala je juče tender za izradu tehničke dokumentacije za tramvajsku prugu. Planirano je uspostavljanje tramvajskog saobraćaja u Ulici Đorđa Stanojevića i Bulevaru Crvene armije, čime bi se ostvarila veza tramvajske pruge Mosta na Adi sa tramvajskim šinama u Ulici Jurija Gagarina. Rok da se zainteresovani ponuđači jave na tender je 25. mart.

Ovim rešenjem rasteretiće se postojeće saobraćajnica oko nove autobuske i železničke stanice u Bloku 42, a biće i bolji prevoz u blokovima 67, 67a, 66 i 66a. Izrada dokumentacije treba da predvidi način rekonstrukcije ovih ulica i izgradnju dvokolosečne tramvajske pruge.


Pročitajte i: Izmene polazaka BG voza: Novi RASPORED za šinska vozila do prigradskih naselja


U zoni skretanja iz Jurija Gagarina u Bulevar Crvene armije, planirana je rekonstrukcija trake za desno skretanje i trougaonog ostrva, zbog uklapanja u rešenje dvokolosečne tramvajske baštice. Šine će ići sredinom Ulice Đorđa Stanojevića od raskrsnice sa Ulicom Marka Hristića do Bulevara Crvene armije. Tramvajska pruga ići će i od prilaza tramvajskom depou, u zoni raskrsnice sa Ulicom Marka Hristića do Bulevara Crvene armije. U Ulici Đorđa Stanojevića biće napravljena dva tramvajska stajališta u oba smera, dva autobuska stajališta u svakom smeru, kao i jedno stajalište za punjenje elektro-autobusa. Rok za izradu tehničke dokumentacije je 290 dana.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)