Kolona od Koteža: Kod uključenja na Pančevački most sa Zrenjaninskog puta nesnosne gužve

A. KLISURIĆ

20. 12. 2019. u 09:45

Колона од Котежа: Код укључења на Панчевачки мост са Зрењанинског пута несносне гужве

Putevi ne mogu da prime tako veliki broj vozila; Foto A.S.

Upravi Saobraćajne policije upućen zahtev za rešavanje problema
GUŽVE koje se svakodnevno prave na Zrenjaninskom putu i ulazu na Pančevački most, zadaju glavobolju stanovnicima leve obale. Udruženje građana "Kotež" uputilo je zahtev Upravi saobraćajne policije, kako bi se pronašlo rešenje za ovaj problem sa ozbiljnim posledicama.

Kako su reporterima "Novosti" ispričali pojedini žitelji naselja sa leve obale, nemoguće je stići na posao na vreme ujutru u sedam sati, i tokom popodneva od četiri do šest.

- U jutarnjim časovima zaglavim se u koloni, koja se stvara od Koteža. Razdaljinu od tri stanice prelazimo skoro 40 minuta. Nemoguće je stići na vreme na posao - ispričala nam je Milica S. - Kretala sam i pola sata ranije na posao, ali svaki put, u najboljem slučaju, zakasnim deset minuta.

Iz Sekretarijata za saobraćaj objašnjavaju da se gužve prave jer se na most uključuju i stanovnici Pančeva, kao i vozila koja koriste novoizgrađene obilaznice.


PROČITAJTE JOŠ: Na ulicama i privatni tramvaji i trolejbusi?


- Raskrsnice na isključenju sa Pančevačkog mosta nemaju kapacitet za toliki broj vozila. Ovi delovi su ograničeni brojem saobraćajnih traka, kao i dužinom trajanja zelenog svetla na semaforima - rekli su nam iz Sekretarijata.

Trenutno se prati situacija na ovim lokacijama. Neka od mogućih rešenja su povećanje broja mesta odakle bi se vozila isključivala sa mosta, ili prelazak sa raskrsnica koje su uređene semaforom pa denivelisane.

Za održavanje saobraćajne signalizacije na ovom delu puta zaduženo je JP "Putevi Beograda", a kako su saopštili pre osam dana, ovo preduzeće je izašlo na teren i tom prilikom izvršilo koordinaciju semafora duž Zrenjaninskog puta.


PRATE PREKO MREŽA

UDRUŽENjE građana "Kotež" apeluje na sugrađane koji putuju preko Pančevačkog mosta i Zrenjaninskog puta, da ih obaveste preko mesindžer-aplikacije koliko im je trebalo da stignu do odredišta i tačno vreme kada se stvara kolona. Udruženje će dokumentovati ove informacije do kraja meseca.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

slavke

20.12.2019. 09:52

Na samom Pancevackom mostu, na desnoj obali Dunava (ka gradu) uplanirana su jos po 1 ukljucenje/iskljucenje sa mosta koja decenijama nisu stavljena u funkciju, niti zavrsena... Iskljucenje ka Luci iz pravca Panceva ka Beogradu bi definitivno rasteretilo 25-30% saobracaja...

veselnik

20.12.2019. 20:50

@slavke - Ma ne treba, sada ce srusiti Most na Savi, pa izgraditi tunel od Beograda na vodi prema Pancevcu - i nema vise guzve!

Dule

20.12.2019. 10:33

Naravno da je haos naši pametni saobraćajnih inžinjering spajaju srbiju i Vojvodina preko kružnog toka bogoslovija

СЕРБ

20.12.2019. 12:54

Саобраћајну структуру у Београду вратити на стање пре 2000 године, а комплетне владе и председнике Србије од те године стрпати у затвор. Све то радило се намерно - да народ ппотпуно заборави на Косово, Црну Гору, БиХ. Резултат - Авган-Ромистанија са најнижим платама и пензијама у Европи и "са највећим растом" - Александар Вучић.

Sadjitarius

23.12.2019. 13:51

Nego,kada cete vi ovaj most da bacite u staro gvoždje,pa da sagradite novi,bolji i lepši?Vidite vi našta ovo liči?Pravite problem oko "starog mosta",a ovaj je toliko propao da je vec postalo veoma urgentno.Aaaaa pa znaaam,smeta ovima iz novih solitera buka tramvaja kada prelazi most,ne mogu mirno da spavaju,da daa,ccccc...