Kada se autobusi vraćaju na Zeleni venac?

A. V. V.

03. 12. 2019. u 11:29

Када се аутобуси враћају на Зелени венац?

Ulica kraljice Natalije

Posao završen, a vozila na linijama 52, 53, 56 i 56l još voze samo do Admirala Geprata

RADOVI na toplovodu i rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici kraljice Natalije uticali su na promenu režima rada autobusa 52, 53 i 56 i 56l od 8. novembra i zadali muke Beograđanima koji ove linije inače koriste kako bi došli do centra. Radovi su završeni, ali ulica još nije otvorena za gradski saobraćaj.

Pročitajte još: Beograđani traže povratak trole 28: Okupili se ispred Gradske uprave i predali peticiju

Tokom prethodnog dana reporteri "Novosti" obišli su ovu saobraćajnicu i zatekli majstore kako postavljaju ploče na trotoarima. Međutim, deo na kom se nalazi stajalište već je završen. Budući da se zbog ovog zatvaranja stvaraju nesnosne gužve, nejasno je zašto se čeka sa aktiviranjem stanice.

Zbog radova je, naime, uspostavljeno privremeno poslednje stajalište za linije 52, 53, 56 i 56l u Admirala Geprata, umesto na Zelenom vencu. Većina građana ovu stanicu nije ni koristila već se prebacivala na linije 23, 37 i 58, ali je to u ovim vozilima stvorilo nesnosne gužve.

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da su završeni radovi na uređenju stajališta javnog prevoza u ulicama Kraljice Marije i 27. marta.

Linija 65 od danas se vraća na svoju trasu i koristiće sva redovna stajališta, kao i autobus 77 u Ulici 27. marta.

Na pitanje kada će pomenute linije ponovo krenuti kroz Kraljice Natalije, iz Sekretarijata za javni prevoz nismo dobili odgovor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

krasic

03.12.2019. 12:45

ne treba ni vracati Autobuse na zeleni venac. Otkako su ukinuti ,procisto se vazduh u ovom delu grada. ovi sto idu na novi beograd idu nizbrdo i ne zagadjuju mnogo. Ali ovi sto idu uzbrdo , purnjaju ,kao tenk u napadu sto pravi dimnu zavesu. Katastrofa !!!Najbolje bi bilo da idu do sadasnje stanice Admirala Geprata, umesto na Zelenom vencu.

As Bre

04.12.2019. 14:04

@krasic - Kakav genijalan komentar! Pa kako mi sa Petlovog brda da stignemo do Zelenog venca ili bilo kog drugog dela centra grada? Da naučimo da letimo?

miroljub

04.12.2019. 16:30

@krasic - pa do savskog trga , terazija ili slicnog cvorista gde se ukrstaju , u prolazu autobusi. Stajalista autobusa su i u naseljima na periferiji kde ne smetaju ili manje smetaju stanarima ,pijaci skolama fakultetima radnjama itd ,a ne izmedju zgrada u Centru Beograda !?

djoka

04.12.2019. 19:49

@krasic - Ma najbolje je da ih ukinu pa da samo oni koji imaju automobile voze po gradu!