Kada fekalije i voda narastu, mi nemamo grejanja: Neizdržive muke stanara u naselju Braće Jerković

A. E. - Š. M.

18. 11. 2019. u 12:02

Када фекалије и вода нарасту, ми немамо грејања: Неиздрживе муке станара у насељу Браће Јерковић

Foto: V.Danilov

Problematična podstanica ulaza od 185 DO 189 u Braće Jerković. Stanari vrlo često ostanu i bez tople vode u kuhinjama

STANARI zgrada u Ulici braće Jerković 185-189 tvrde da godinama unazad imaju problem sa izlivanjem fekalija u zajedničkoj podstanici, zbog čega im je, kako kažu, često isključeno grejanje, a ponekad ostanu i bez tople vode. Kako za "Novosti" ističu iz JP "Gradsko stambeno", oni u ovim zgradama redovno odgovaraju na pozive, obavljaju sve aktivnosti iz domena njihove nadležnosti, a poslednjih dana su učestalo bili angažovani.


Prema rečima žitelja ulaza 189, u kojem ima 48 stanova, problemu, koji ih decenijama muči, ne nazire se kraj. Takođe, stanari iz susednog ulaza, zbog izlivanja fekalija, povremeno ostaju bez grejanja i tople vode u kuhinji, dok je u kupatilu uvek ima.

- Smrad je nekada nesnosan i u stanovima u ulazu 189 je često nepodnošljivo.


Pokušavamo godinama da rešimo problem, ali kao da ne postoji volja i dobra koordinacija nadležnih službi - ogorčeno za "Novosti" kažu stanari višespratnice. - Prošle nedelje, kad je svuda radilo grejanje, u broju 185 su sve prostorije u stanovima bile hladne, a takvi povremeni "ispadi" traju godinama. Pošto su sve pumpe za grejanje i toplu vodu za ova tri ulaza u istoj podstanici, kod ulaza u 189, kada fekalije i voda narastu, mi nemamo grejanja. Ovo je neizdrživo.


Pročitajte i: Sanacija zgrada sredstvima iz budžeta opštine, evo koja dokumenta stanari treba da pripreme


Za "Novosti", međutim, iz JP "Gradsko stambeno" tvrde da su uzrok za pojavu vode u jednom delu podstanice, koja se dugo pojavljuje, zasada otklonili.Budući da sva tri ulaza imaju svoje upravnike, nameće se utisak da je i njihov rad nekoordiniran.


NELEGALNI PRIKLjUČAK

PO NOVOM zahtevu stanara, naša ekipa je bila na terenu. Primećeno je da se u donjem nivou nalazi voda dubine od 20 do 30 centimetara. Takođe je primećen nelegalni kuhinjski priključak od stana iznad, koji je povezan sa kišnom vertikalom, van svih pravila struke - kažu u "Gradskom stambenom". - Voda je iscrpljena, a problem privremeno rešen. Uradili smo sve što je u našoj nadležnosti, ali taj priključak koči trajnu sanaciju, i potrebno je da se što pre ukloni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

pc

18.11.2019. 18:55

Ako im se to često dešava mogli su bar pločice da oblepe da se lakše opere i dezinfikuje.