AKO Skupština grada na Tamišu prihvati jedinu pristiglu ponudu na završenoj javnoj nabavci za koncesiju ATP "Pančevo", Pančevce će voziti konzorcijum privatnih prevoznika "Saga trans", "Dumeko", "Trans-jug" i "Apeks solušn tehnolodži". Ovaj konzorcijum, ako se ugovor potpiše, prevoziće Pančevce narednih 25 godina, a biće u obavezi i da izgradi novu autobusku stanicu. Pošto će ATP "Pančevo" biti ugašeno posle 71 godine postojanja, nekima od 380 zaposlenih sleduju otpremnine.

Jedinu ponudu pristiglu na tender za javno privatno partnerstvo za prevoz putnika na teritoriji Pančeva i izgradnju nove autobuske stanice dao je konzorcijum prevoznika "Saga trans" iz Leštana, "Trans jug" iz Obrenovca i "Dumeko" i "Apeks solušn tehnolodži" iz Beograda.

- Grad je njihovu ponudu prihvatio, ali u smislu uslova koje je trebalo ispuniti javnom nabavkom. Da bi ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa ovim konzorcijumom bio potpisan, prvo Skupština grada mora da donese odluku o tome - kaže za "Novosti" gradonačelnik Saša Pavlov, i podseća da koncesija obuhvata prevoz putnika na šest gradskih, pet prigradskih i devet međumesnih linija koje se neće menjati do izgradnje nove autobuske stanice.

PROČITAJTE JOŠ - ATP "Pančevo": Vozači pristali na 10.000 više 

Kada Skupština Pančeva donese odluku o potpisivanju koncesionog ugovora, ATP "Pančevo" biće ugašeno posle više od sedam decenija poslovanja.

- Imao sam razgovor sa predstavnicima sindikata - navodi Bojan Bojanić, sadašnji direktor ATP "Pančevo". - Trenutno imamo 380 zaposlenih, od kojih 80 radi na određeno. Koliko će njih biti tehnološki višak, još ne znamo.


POSLODAVAC

PREDSEDNICA sindikata "Nezavisnost" Gordana Belča kaže da je stav većine zaposlenih, pošto se preduzeće gasi, da se otpremnine daju svima.

- Zaposleni traže da svi dobiju otpremninu, a da budući poslodavac posle zaposli koga želi. Poslodavac će sigurno želeti da zadrži sve vozače i mehaničare - kaže Belča.