JAVNI prevoz u Pančevu od sledeće nedelje trebalo bi normalno da funkcioniše. Vozači, njih 47, koji su od ponedeljka bili na "bolovanju", pristali su juče na ponudu čelnika Grada Pančeva da im se do kraja godine isplati 40.000 dinara solidarne pomoći. Već od danas, većina će biti na svojim radnim mestima.

- Shvativši u kakvom se problemu firma nalazi i da nam preti stečaj, sami vozači su me juče pozvali na sastanak - kaže, za "Novosti", direktor ATP "Pančevo" Bojan Bojanić. - Prihvatili su da im se uz plate do decembra uplati solidarna pomoć od po 10.000 dinara, čime će im plata biti od 50.000 do 60.000 dinara. Zamolili su i da ne trpe sankcije, osude i hajke, pošto su drugi zaposleni besni na njih zbog situacije u koju su doveli firmu. A mi smo se kao rukovodstvo saglasili da zbog lažnih bolovanja ne budu kažnjeni.


PROČITAJTE JOŠ:
ATP „Pančevo“ traži pomoć od vozača "Laste"

Bojanić navodi i da su svi vozači koji su otvorili bolovanje pristali da se vrate na posao, osim šofera Jove Jovića, za koga kaže da je organizator ovog neformalnog štrajka. On se nije pojavio na sastanku i, kako Bojanić kaže, trenutno je na odmoru. Tvrdi i da je upravo on nagovarao sve ostale vozače da odustanu od ponude gradonačelnika Saše Pavlova, pošto su je inicijalno prihvatili.

BOLOVANjA

PREMA rečima direktora ovog transportnog preduzeća, na svim doznakama koje su zaposleni dostavili, navode se razlozi za odsustvo: visok pritisak, bolovi u vratu, u leđima, hemoroidi.

To su, kako Bojanić kaže, tipične bolesti od kojih pate vozači.