Seli da jedu, a onda je usledio šok: Komšije im javile da im je dete palo s prozora, spasila ga je jedna stvar (FOTO)

L. Đ. Talevski

03. 11. 2019. u 08:35

Сели да једу, а онда је уследио шок: Комшије им јавиле да им је дете пало с прозора, спасила га је једна ствар (ФОТО)

Foto: P. Mitić

Dečak zbrinut u Tiršovoj, a nezvanično se saznaje da povrede nisu teške
DESETOGODIŠNjI dečak A. D. pao je sinoć oko 20 časova sa prvog sprata solitera u Prvomajskoj ulici u Zemunu. Prema informacijama Hitne pomoći, posle zbrinjavanja na mestu pada, u svesnom stanju prevezen je prvo u Urgentni centar, a potom u Dečju kliniku u Tiršovoj ulici. Nezvanično, desetogodišnjak nije teško povređen.

Prema rečima dečakove bake M. B. koja je razgovarala sa ekipom "Novosti", mališan je u jednom trenutku otišao u spavaću sobu da se igra, dok su ostali ukućani bili u dnevnoj sobi.
PRETHODILI SLIČNI INCIDENTIPRE samo nekoliko dana desetogodišnji M. R. pao je sa drugog sprata zgrade u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu. Iako se u prvi mah sumnjalo da je reč o nesrećnom slučaju, ispostavilo se da je mališan u stvari namerno skočio pošto mu nisu dozvoljavali da izađe napolje da se igra. Istog dana na Lazarevačkom drumu, posle svađe sa devojkom, tinejdžer star 18 godina skočio je sa prvog sprata.

- Nije hteo da večera sa nama, a mi u tome nismo videli ništa čudno, jer je nedavno jeo - ispričala je dečakova baka. - Nije prošlo ni pet minuta kako smo seli za sto, kad se začulo zvono. Na vratima je bila uznemirena komšinica, koja nas je obavestila da nam je dete palo. Brzo sam otrčala do sobe, i videla da ga nema, a da je prozor otvoren. Ugledala sam ga kako leži na zemlji. Srećom, pao je na travu i cveće koje se nalazi ispod stana, ispred ulaza u zgradu.

Prema rečima naše sagovornice, dečakova majka je brzo otrčala ispred zgrade i uz pomoć komšija prenela dete do automobila i položila ga na zadnje sedište. Veoma brzo je stigla i Hitna pomoć, koja je mališana prevezla u Urgentni centar. Sve vreme je bio svestan, nije plakao i izgledalo je da nema bolove.

- Kada je stigla Hitna pomoć, i kada su ga uneli u njihova kola, rasekli su mu trenerku sa jedne strane. Verovatno je povredio koleno, pošto je bilo natečeno - priča M. B.Porodica ne zna tačno kako je do pada došlo, ali pretpostavljaju da se nagnuo previše. Naime, mališan je prema rečima njegove bake otvorio prozor i pomerio komarnik, koji se inače, teško otvara.Desetogodišnjak A. D. živi sa roditeljima, bratom blizancem, dekom i bakom. U trenutku pada, njegovi otac i brat nisu bili kod kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

bager

03.11.2019. 09:06

Bolesna nacija ,,i deca sa 10 godina se bacaju sa prozora i terasa jer im je nesto zabranjeno?stariji zbog devojke,plate i svaga i svacega ,,nesposobno da se nosi sa problemima i prihvati pravila civilizovanog drustva

Marko

03.11.2019. 09:40

sreća njegova pa ga je dežurni stražar/video nadzor/komšinica videla kad je pao.uvek je neka baba sve videla.Sve najbolje želim dečaku.

ООУР

03.11.2019. 10:56

Овог малог су комшије и пре виђали да седи на ивици прозора, опомињали, како њега, тако и родитеље. Било је питање дана кад' ће се ово догодити. Богу хвала да се овако завршило и да ће мали бити добро.