Taksisti su i u ponedeljak, 11. dan za redom, protestovali u Beogradu.

Za razliku od prethodnih dana, prevoznici su vozili od 14 do 17 sati sa četiri lokacije širom grada u šest kolona do zgrade Vlade.

Ovoga puta, međutim, krenuli su u šest kolona. U dve kolone su krenuli iz Bloka 70 i ispred hale "Aleksandar Nikolić", a u po jednoj sa Obrenovačkog puta i iz Kumodraške ulice, sve do Vlade Srbije.

Okupljanje na ove četiri lokacije počelo je u 14 časova, a sat kasnije krenuli su u protestnu vožnju. Kolone vozila, osim preko Brankovog mosta, u ponedeljak su se kretale i mostom Gazela.

Poslednjeg sata, taksi vozila "slila" su se i zaustavila u Nemanjinoj ulici, Kneza Miloša, a ovoga puta, kao što su i najavili, blokirane su bile Savska ulica i Slavija. Skup se završio oko 17 sati.

Pročitajte još:

* Naoružajte se strpljenjem i spremite za kolaps i haos: Pogledajte trase kojima će popodne protestovati taksisti (FOTO)

* PROKLjUČALO TOKOM PROTESTA: Obračun sa taksistom, privedene dve osobe


14:07 - VUČIĆ: APELUJEM NA SMIRIVANjE STRASTI

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da ozbiljna država ne donosi odluke pod pritiskom i pozvao taksiste, koji ulaze u treću nedelju protesta, na smirivanje strasti i razgovor sa nadležnim organima. Opširnije čitajte OVDE.

14:44 - KNEZA MILOŠA I NEMANjINA JOŠ UVEK PROHODNE

Ulice kneza Miloša i Nemanjina još uvek nisu zatvorene za saobraćaj, kao što je to bio slučaj tokom prethodnih protesta.

14:47 - ZATVORENA NEMANjINA (FOTO)

Zatvorena je Nemanjina sve do Slavije, a kružni tok u tom delu grada je i dalje je prohodan.

Foto: L. Đ. T.

15:01 - SITUACIJA JE ZA SADA MIRNA

Za sada je situacija mirna, a prevoznici pristižu iz šest pravaca. Ulica kneza Miloša i dalje je prohodna.

15:05 - TROLEJBUSI STOJE, TRAMVAJI SE PREUSMERAVAJU

Tramvajske linije 7 i 9 sa Novog Beograda voze do pristaništa, a linije 9 i 14 sa Banjice saobraćaju se do Autokomande. Linije 3 i 12 voze skraćeno do Tašmajdana.

Kako saznajemo, sve trolejbuske linije su u prekidu, a rečeno nam je da se 39 autobuskih linija saobraćaju na izmenjenoj trasi.

foto A.Stanković

15:10 - POLICIJA BLOKIRALA PROLAZ KA ZELENjAKU

Pripadnici policije zatvorili su prolaz ka Zelenom vencu.

Foto D.Milovanović

Foto D.Milovanović


15:26 - BLOKIRANA SLAVIJA

Trg Slavija je blokiran, a taksisti i dalje pristižu.16:20 - ČEKA SE OBRAĆANjE PREDSTAVNIKA TAKSISTA ISPRED VLADE

Pred zgradu Vlade su pristigla taksi vozila iz svih pravaca.

Očekuje se obraćanje predstavnika taksista.

16:34 - BIJELIĆ OPTUŽIO PREMIJERKU I IZVINIO SE GRAĐANIMA

Okupljenim taksistima ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj obratio se predsednik Saveza taksi udruženja Srbije Aleksandar Bijelić.

- Brnabićka kaže da ćemo imati problema sa implementacijom. Morate da naterate svoje ministre da nateraju svije službenike da rade svoj posao. Građani ne treba da nudu besni na nas nego na premijerku – rekao je Bijelić dok su taksisti skandirali “Ostavka”.

On je dodao da je predsednik Aleksandar Vučić danas bio jasan i da zna gde je problem.

- Ne želimo mi pad vlade, već samo da se primenjuje zakon. Biće ozbiljnih razgovora narednih dana. Mi smo jedinstveni i treba da istrajemo u sprovođenju zakona – rekao je Bijelić i izvinio se građanima koji idu kući ili na posao.

foto A.Stanković

16:45 - TAKSISTI NAJAVILI ŠTRAJK GLAĐU

Boško Vukojević iz Ugovorne privredne taksi komore Srbije obratio se taksistima i najavio štrajk glađu.

- Mi smo odlučili da napravimo tim koji će strajkovati gladju. Ukoliko se sklonimo sa ulice, a ne ispunite dogovor stotine ljudi će štrajkovati glađu. Ne smemo biti prevareni ako dođe do dogovora – poručio je Vukojević.

foto A.Stanković

16:53 - KRAJ PROTESTNOG SKUPA ISPRED VLADE

Završen je 11. protestni skup taksista u Beogradu.

Posle obraćanja predstavnika taksista Aleksandra Bijelića i Boška Vukojevića saopšteno je da je sakupljeno 800 hiljada dinara za pomoć maloj Sofiji Nakić, oboleloj od raka grla.

foto A.Stanković

17:11 - PROKLjUČALO TOKOM PROTESTA

Tokom protesta taksista u centru Beograda, došlo je do incidenta, posle kojeg su, prema nezvaničnim saznanjima, dve osobe privedene.

Detalje o ovom incidentu možete pročitati OVDE.


foto Lj.Đ.T.

17:19 - NORMALIZOVAN SAOBRAĆAJ

Nešto posle 17 časova saobraćaj u centru grada je normalizovan.