IAKO su dobili poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića za razgovor, koji ih je i zamolio da odustanu od radikalizacije protesta, taksisti će i danas, 14. oktobra biti na ulicama prestonice. Satnica protestne vožnje je pomerena, pa će umesto od 13.00 do 15.00, ulicama voziti od 14.00 do 17.00, sa četiri lokacije širom grada u šest kolona do zgrade Vlade.

Tokom vikenda, a povodom protesta taksista, stavove su sukobili Ministarstvo saobraćaja i bivši direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Božović.

Taksisti će i danas krenuti sa četiri lokacije u gradu, ali ovog puta u šest kolona. U dve kolone voziće iz Bloka 70 i ispred hale "Aleksandar Nikolić", a u po jednoj sa Obrenovačkog puta i iz Kumodraške ulice, sve do Vlade Srbije. Na ove četiri lokacije okupljanje počinje u 14.00, a sat kasnije krenuće u protestnu vožnju. Kolone vozila, osim preko Brankovog mosta, danas će se kretati i mostom Gazela. Poslednjeg sata, taksi vozila "sliće" se i zaustaviti u Nemanjinoj ulici, Kneza Miloša, a ovoga puta, prema najavama, biće blokirane i Savska ulica i Slavija. Skup bi trebalo da se završi u 17.00.

Pročitajte još - TAKSISTI PRIHVATILI APEL PREDSEDNIKA VUČIĆA: Gazela neće biti blokirana

Aleksandar Bijelić, iz Saveza auto-taksi udruženja Srbije, još jednom je ponovio da će taksisti prihvatiti poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na razgovore.

- Termin sastanka još uvek nije poznat, jer to ne zavisi od nas. Ali, poslušali smo predsednika Vučića, pa kolege iz Novog Sad, Niša, Kragujevca i Pančeva neće dolaziti u Beograd - rekao je Bijelić.

Oglasilo se Ministarstvo saobraćaja naglasivši da su neosnovane optužbe koje je Milan Božović izneo na njihov račun, rekavši da "građani plaćaju cenu blokade prestonice".

- Najoštrije odbacujemo optužbe Komiteta za bezbednost saobraćaja o odgovornosti za štrajk taksista i blokadu Beograda. Pojedinci iz Komiteta za bezbednost saobraćaja prednjače u pronalaženju opravdanja za CarGo, koji krši Zakon o prevozu putnika. - navode u Ministarstvu.

Pročitajte još - Završen protest, taksisti najavili radikalizaciju od ponedeljka (FOTO/ VIDEO)

MINISTARSTVO

MILAN Božović je rekao da građani sada plaćaju cenu propusta koje je Ministarstvo saobraćaja napravilo još dok su formirane radne grupe za donošenje Zakona o prevozu putnika.

- Suština saobraćaja i transporta jeste zadovoljenje potreba korisnika. Da li je moguće da Ministarstvo nije videlo da 650.000 Beograđana koristi CarGo? Ako su to znali, pred tim ne mogu da žmure - kazao je Božović.