Obnova Gardoša do 15. novembra

G. NOVAKOVIĆ

16. 08. 2019. u 13:25

Обнова Гардоша до 15. новембра

Posao se obavlja u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika Foto Opština Zemun

Gradonačelnik Zoran Radojičić obišao radove na Zemunskoj tvrđavi i U Ulici 27. marta. Čitav projekat je vredan 34 miliona dinara

RADOVI na rekonstrukciji Kule Gardoš teku po planu. Uprkos tome što su prethodnih dana bile visoke temperature i uslovi za rad teški, radnici nisu posustajali. Rok za završetak posla je 15. novembar, a da on neće biti probijen, uverio se i gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić, prilikom obilaska ovog važnog dela Zemuna.

PROČITAJTE JOŠ - "NOVOSTI" OTKRIVAJU: Zaboravljena grobnica 6.500 Srba na Gardošu

Gradonačelnik je u četvrtak obišao i radove na rekonstrukciji ulica Kraljice Marije i 27. marta, na raskrsnici sa Ulicom Starine Novaka, koja je sinoć puštena u saobraćaj.

Radojičić je precizirao da je projekat rekonstrukcije Kule Gardoš vredan 34 miliona dinara. Od toga je 12 miliona obezbedilo Ministarstvo pravde preko oportuniteta, 12 Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma, a deset miliona dinara Grad Beograd.

PROČITAJTE JOŠ - DNEVNIK ZABLUDA: Betoniranje Gardoša

- Reč je o rekonstrukciji pristupnih stepeništa i prilaza, za šta je Opština obezbedila 15 miliona dinara - rekao je gradonačelnik. - Nastavićemo da radimo na ovakvim i sličnim projektima, a podsetio bih na rekonstrukciju više od 70 fasada u Zemunu, što je posao koji se obavlja u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

Kula Gardoš je i turistička atrakcija, o čemu svedoči i veliki broj oduševljenih kineskih turista, koji se zatekao na ovoj zemunskoj lokaciji u trenutku posete gradonačelnika.

ZAHVALNOST GRAđANIMA NA STRPLjENjU

ŽELIM da se zahvalim građanima na strpljenju i verujem da će i oni, kada radovi budu završeni, biti zadovoljni postignutim. Plan je da 15. septembra potpuno bude završena raskrsnica Takovske i Džordža Vašingtona, a 1. septembra raskrsnica sa Ulicom despota Stefana. Kad se cela deonica obnovi, imaćemo kolovoz sa pet traka, nove trotoare, LED osvetljenje, semafori će biti prilagođeni osobama sa invaliditetom - kazao je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Aberdar

16.08.2019. 16:07

Da li vi nas zezate? Kula je renovirana 2006 i 2011 god. (untrašnjost) i 2014/2015 (prostor oko kule i prilaz)