Građevinski šut pravac Vinča!

J. D.

13. 08. 2019. u 15:10

Грађевински шут правац Винча!

Biće kažnjeni svi koji budu odlagali otpad na ovom prostoru Foto Petar Milošević

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izdao nalog za zatvaranje divlje deponije na Čukaričkoj padini

DIVLjA deponija na Čukaričkoj padini, kod sportske hale FMP, na kojoj je dnevno i po 150 kamiona istovaralo građevinski šut, o čemu su "Novosti" pisale u više navrata, konačno će biti zatvorena. Nalog za zatvaranje nadležnoj inspekciji izdao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

PROČITAJTE JOŠ - Gradi se krematorijum za kućne ljubimce

- Građani su mi prijavili divlju deponiju na Čukaričkoj padini, na kojoj su kamioni istovarali šut i građevinski otpad, u organizaciji građevinske mafije - rekao je Vesić. Takođe pomenuta parcela se nalazi na budućoj trasi metroa, tako da oni koji su ovo organizovali nisu samo počinili krivično delo, već su ugrozili izgradnju metroa.

Vesić je dodao i da će Grad fizički da zatvori ulaz na parcelu, kao i da će biti kažnjavani svi oni koji budu istovarali građevinski materijal u ovom delu grada. Nadležni apeluju i da građani treba da znaju da je jedino legalno mesto na kome sme da se odlaže građevinski otpad deponija u Vinči. Odlaganje na bilo kom drugom mestu predstavlja kriminal i krivično delo.

Najavljeno je i da će u narednim danima biti pokrenuta inicijativa za izmenu propisa kako bi jedan od uslova za izdavanje građevinske dozvole bio dokaz o kretanju građevinskog otpada. Upotrebnu dozvolu investitor neće dobiti dok ne dokaže da je sav građevinski otpad predao na zvaničnu deponiju u Vinči.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Hungover

13.08.2019. 15:19

150 kamiona dnevno puta dve hiljade pa puta 30 dana u mesecu pa puta 12 meseci i više... Matematika je prosta, neko se debelo ovajdio bez da je država videla dinara od toga. I naravno sve je plaćano u kešu bez računa.

Prigradski

13.08.2019. 23:21

Ali zato moze na medji kaludjerice i mokrog luga.. deponija sa kojom se skrsio zeleni pojas. , Ostalo je jos 250 m da deponija stigne do stambenog dela naselja Kaludjerica,a ako ugasite ovu na cukarici, deponija ovog vaseg "igraca" ce procvetati...

Darko

14.08.2019. 11:46

Ma nije valjda Vesicu? Deponija je tu par godina, taman kad ste tu dovukli sav sut od Beograda na vodi, stare ambasade SAD , Nemacke i Saveznog MUPa i ko zna odakle jos...sad je odjednom ilegala. Ali eto, sad je Vesic heroj.