Umesto bašta, još 200 parking-mesta

G. N.

28. 12. 2018. u 16:54

Уместо башта, још 200 паркинг-места

Njegoševa ulica Foto V. Danilov

Stanovnici opštine Vračar će od naredne, 2019. godine, dobiti dodatni prostor za ostavljanje automobila. Moguće da u 2020. godini još neke opštine budu obuhvaćene ovim režimom

MUCI žitelja Vračara sa manjkom parking-mesta, gradski odbornici stali su na put. Na poslednjoj sednici Skupštine grada, usvojena je Izmena i dopuna odluke o postavljanju bašta na teritoriji grada. Ona podrazumeva da će od 2019. godine na pomenutoj opštini biti zabranjeno postavljanje letnjih bašta na obeleženim parking-mestima.

Izmena je usvojena na predlog Opštine Vračar i Sekretarijata za saobraćaj. Oni su tako odgovorili na mnogobrojne pritužbe građana Vračara da tokom letnjih meseci nemaju gde da parkiraju svoja vozila, jer se na mestu obeleženih parking-mesta postavljaju letnje bašte.


PROČITAJTE JOŠ:
INVALIDSKE PARKING-KARTE: Nalepnice važe do marta

Kako je na svojoj fejsbuk stranici napisao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, zbog ovog problema se samo na Vračaru tokom leta izgubi oko 200 parking-mesta, a ima ulica gde bašte zauzmu više od polovine mesta za ostavljanje automobila!

- Izmenom ove odluke zaštitili smo interese građana Vračara koji će moći da koriste parking mesta tokom cele godine, ako plaćaju pretplatne parking-karte za stanare - napisao je Vesić.

Prema njegovim rečima, čelnici će pratiti realizaciju ove odluke. Na osnovu toga će biti odlučeno da li će u 2020. godini još neke gradske opštine biti obuhvaćene istim režimom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije