KORISNICI javnih garaža i parkirališta u Beogradu od 6. decembra su dobili novu pogodnost - vremensku parking-karticu. Nova "parking pas" kartica omogućava vozačima neograničeni broj ulazaka u garaže i izlazaka, u okviru vremenskog perioda za koji je kupljena. Važi za ostavljanje automobila u 22 objekta kojima upravlja JKP "Parking servis", i za određeni vremenski period - 24 sata, tri ili sedam dana.

PROČITAJTE JOŠ - Vesić: Ovo su tri novine u poslovanju “Parking servisa”

"Parking pas" karticu Beograđani i gosti prestonice mogu da kupe na parking-objektima, kao i u poslovnicama Korisničkog servisa. Cena karte za 24 sata je 1.500 dinara, za tri dana 3.500, a za sedam 6.500 dinara. Kartica se aktivira prvim ulaskom u garažu, odnosno na parkiralište.

PROČITAJTE JOŠ - POSLE OSAM GODINA: Parkiranje poskupelo do 20 odsto

- Ovo je odlična opcija naročito za posetioce Beograda, koji kupovinom "parking pas" kartice tačno znaju koliko će ih parkiranje koštati tokom njihovog boravka u našem gradu i plaćaju ga po povlašćenim cenama. Takođe, oni više ne razmišljaju ni o tome kako i gde plaćaju parkiranje, a štede i svoje vreme, jer samo ulaze i izlaze iz garaža i parkirališta, bez odlaska na blagajnu - ističe direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Prilikom prvog ulaska na parking, kartica se aktivira i na njoj se štampa datum i vreme do koga ona važi, kako bi korisnici znali do kada karticu mogu da koriste. U slučaju da je istekao vremenski period za koji je kartica kupljena, a vozilo nije napustilo parking-mesto, prekoračenje parkiranja se plaća po započetom satu.

I BICIKL NA USLUZI

VOZAČI koji kupe ove kartice imaju mogućnost da, u periodu od 1. aprila do 1. novembra, bez nadoknade koriste dva bicikla u garaži "Obilićev venac" i parkiralištima "Ada Ciganlija", "Milan Gale Muškatirović" i "Sava centar".

Ova pogodnost važi samo u toku aktiviranog vremenskog perioda kartice.