MONTAŽNA konstrukcija za decu "Pazl grad" na Banjici, opština Voždovac, pre dva meseca dobio je rešenje za rušenje, ali će se tome pristupiti tek nakon okončanja izbora, saznaju "Novosti"!

Ipak, umesto nekada modernog igrališta površine 750 kvadratnih metara, na uglu Borske i Crnotravske ulice mogao bi nići novi sadržaj za decu, potvrdio je gradski menadžer Goran Vesić.

- "Pazl grad" će sigurno biti srušen jer predstavlja opasnost za decu. On više nije bezbedan i niko unutra ne sme da pusti najmlađe. To je bilo suludo trošenje para, slično replici Terazija u Novom Beogradu - tvrdi Vesić.

Prema saznanjima "Novosti", rešenje za rušenje napisano je još pre dva meseca, ali će bageri na ovu lokaciju stići tek nakon izbora, 24. aprila.

- Nismo želeli da ga srušimo jer građani treba da vide u šta je utrošeno 30 miliona dinara - potvrđuje Aleksandar Savić, predsednik opštine Voždovac u ostavci.

Razbijeni mobilijar, zaključana vrata, prazne flaše od alkohola, miris vlage i buđi - ovako izgleda nekadašnje moderno igralište na Banjici u koje je gradska vlast pre sedam godina uložila celih 350.000 evra, a zatvoreno je već tri godine.

Kada je sagrađeno, igralište je bilo pod ingerencijom opštine Voždovac, ali je 2010. godine prešlo u nedležnost grada Beograda. Tada je, kako kažu u ovoj opštini, Sekretarijat za komunalne poslove preuzeo brigu o njegovom održavanju.