VEČITI DERBI: Hoće li posle tri godine pasti 3+ ?

Novosti online

16. 04. 2022. u 08:56

FUDBALERI Crvene zvezde i Partizana se u subotu (18.00) sastaju po 167. put u prvenstvu

ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Хоће ли после три године пасти 3+ ?

Foto: M. Vukadinović

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 3+

Dugo prvenstveni derbi između Crvene zvezde i Partizana nije bio tako važan i značajan kao ovaj, 167. po redu, koji će se odigrati na stadionu “Rajko Mitić” u subotu od 18.00 na startu plej-ofa Superlige Srbije.

Posle pet godina fudbalski poklonici u našoj zemlji su napokon dobili neizvesnu šampionsku trku, koja praktično može da se odluči direktnim duelom “večitih”.

Prolećni deo prvenstva je očekivano doneo mnogo uzbuđenja, crno-beli su uspeli da prospu pet bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala, koji se u poslednjem kolu regularnog dela odvojio na dva boda viška pa mu tako u najvećoj utakmici srpskog fudbala odgovara i nerešen ishod.

FOTO: M. Vukadinović

Za izabranike Aleksandra Stanojevića igra samo jedan rezultat – pobeda. Sve drugo ih udaljava od vraćanja šampionskog pehara u klupske vitrine. Štaviše, zaključak je prilično jasan, samo svih sedam trijumfa u doigravanju crno-bele će dovesti do cilja.

Navijači oba kluba su uzbuđeni pred novi praznik fudbala koji će, nadamo se, doneti samo lepu i atraktivnu igru dva protivnika, a ne ružne scene na tribinama i jednako ružna saopštenja posle meča.

Zapravo, o kakvom se ulogu radi najbolje pokazuje podatak da od 2010. godine bodovna razlika između dva tima nije bila tri ili manje boda pred poslednji međusobni okršaj.

Kladionice opravdano veće šanse daju crveno-belima koji imaju maksimačlan učinak u drugom delu sezone i pored bolje forme igraju na svom stadionu, gde nisu izgubili od crno-belih u prvenstvenoj utakmici od 2017. godine (1:3) . Tim iz Humske je poslednji put u gostima slavio pre tri godine u finalu Kupa, pogotkom Bojana Ostojića.

FOTO: FK Crvena zvezda

Velika je psihološka prednost na strani domaćina koji svira po taktovima magičnog Aleksandra Kataija i polivalentnog Mirka Ivanića.. Pritom, trener crveno-belih Dejan Stanković je sebi sagradio pozitivnu tradiciju u ovakvim mečevima pošto iz pet dosadašnjih ligaških utakmica koje je vodio protiv Partizana još nema poraz (tri remija, dve pobede).

Sa druge strane, njegov kolega je u drugom mandatu u Partizanu ozbiljno pokvario skor koji je imao. Od kada se vratio na stadion JNA, Stanojević još nije slavio protiv Crvene zvezde (dva poraza i remi uz poraz u finalu kupa) što njega i njegove izabraniie stavlja pod dodatni pritisak pred subotnji duel.

PLEJ-OF DERBIJI

2015/2016

C. zvezda – Partizan 1:1

2016/2017

C. zvezda – Partizan 1:3

2017/2018

C. zvezda – Partizan 2:1

2018/2019

C. zvezda – Partizan 2:1

KVOTE ZA POBEDNIKA

C. zvezda – Partizan 2.15    3.10    4.35

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja