VELIKANI BI DA SE VRATE U FINALE POSLE 18 GODINA: Sjajni Kanađanin je spreman da ih tamo odvede

V.M.

27. 05. 2024. u 12:00

U trećoj utakmici finala Zapadne konferencije NHL-a, Edmonton ojlersi će u prepunom ''Rodžers plejsu'' dočekati Dalas starse (2.30).

ВЕЛИКАНИ БИ ДА СЕ ВРАТЕ У ФИНАЛЕ ПОСЛЕ 18 ГОДИНА: Сјајни Канађанин је спреман да их тамо одведе

Foto Profimedia

Edmonton je uspeo da dođe do brejka na prvoj utakmici ove serije, a najzaslužiji za to bio je najbolji igrač sveta Konor Mekdejvid koji je pogotkom u drugom produžetku doneo vrednu pobedu svom timu. 

Nakon toga Dalas je slavio sa 3:1 i tako poravnao rezultat u polufinalu, ali prednost domaćeg terena sada pripada Ojlersima koji imaju odličnu priliku da se plasiraju u finale nakon dugih 18 godina.

Kanadski tim je nekada bio među najboljima u ligi, tokom 80-ih godina 20. veka osvojio je čak pet titula, ali od tada nije uspeo da osvoji Stenli kup i navijači se nadaju da ova generacija predvođena Mekdejvidom i Drejsatlom može da vrati ekipu na staze stare slave.

Ipak, to će biti dosta težak zadatak jer je Dalas bio najbolji tim Zapadne konferencije u regularnom delu sezone, a to je do sada opravdao u plej-ofu izbacivanjem Vegasa i Kolorada sa 4:3, odnosno 4:2 u seriji.

Nakon prva dva meča je evidentno da se radi o dve odlične ekipe, sličnog kvaliteta, a večeras bi blagu prednost dali Ojlersima i verujemo da će ih pune tribine ''Rodžer plejsa'' ''poneti'' ka pobedi.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,20)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)