VELIKANI BI DA SE VRATE U FINALE POSLE 18 GODINA: Sjajni Kanađanin je spreman da ih tamo odvede

V.M.

27. 05. 2024. u 12:00

U trećoj utakmici finala Zapadne konferencije NHL-a, Edmonton ojlersi će u prepunom ''Rodžers plejsu'' dočekati Dalas starse (2.30).

ВЕЛИКАНИ БИ ДА СЕ ВРАТЕ У ФИНАЛЕ ПОСЛЕ 18 ГОДИНА: Сјајни Канађанин је спреман да их тамо одведе

Foto Profimedia

Edmonton je uspeo da dođe do brejka na prvoj utakmici ove serije, a najzaslužiji za to bio je najbolji igrač sveta Konor Mekdejvid koji je pogotkom u drugom produžetku doneo vrednu pobedu svom timu. 

Nakon toga Dalas je slavio sa 3:1 i tako poravnao rezultat u polufinalu, ali prednost domaćeg terena sada pripada Ojlersima koji imaju odličnu priliku da se plasiraju u finale nakon dugih 18 godina.

Kanadski tim je nekada bio među najboljima u ligi, tokom 80-ih godina 20. veka osvojio je čak pet titula, ali od tada nije uspeo da osvoji Stenli kup i navijači se nadaju da ova generacija predvođena Mekdejvidom i Drejsatlom može da vrati ekipu na staze stare slave.

Ipak, to će biti dosta težak zadatak jer je Dalas bio najbolji tim Zapadne konferencije u regularnom delu sezone, a to je do sada opravdao u plej-ofu izbacivanjem Vegasa i Kolorada sa 4:3, odnosno 4:2 u seriji.

Nakon prva dva meča je evidentno da se radi o dve odlične ekipe, sličnog kvaliteta, a večeras bi blagu prednost dali Ojlersima i verujemo da će ih pune tribine ''Rodžer plejsa'' ''poneti'' ka pobedi.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,20)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVEČANO OTVORENE OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU! Ceremonija koja se obračunala sa tradicijom i nikog nije ostavila ravnodušnog (FOTO/VIDEO)