POČINJE PRVI TENISKI MASTERS U SEZONI: Đoković i Siner favoriti za pehar u Indijan Velsu

S. R.

06. 03. 2024. u 10:00

Prvi masters trofej je na talonu. Od srede počinju borbe u Indijan Velsu (6-17. mart), za drugi najznačaniji pehar u belom sportu na pošetku ove sezone, posle prvog grend slema u Australiji. Najveći favoriti da iz malog grada u Kaliforniji ponesu krunu su Janik Siner i Novak Đoković.

ПОЧИЊЕ ПРВИ ТЕНИСКИ МАСТЕРС У СЕЗОНИ: Ђоковић и Синер фаворити за пехар у Индијан Велсу

Foto: Profimedia

Italijan je osvojio prvi slem u Melburnu, njemu je pridodao još jedan trofej u Roterdamu sredinom februara, a zatim otišao na zasluženi odmor. Sigurno je da sada sa puno sampouzdanja i energije stiže u Indijan Vels.

Naš as se vraća na ovo takmičenje prvi put od 2019. godine. Izgubljeno polufinale Australijan opena biće mu dodatni motiv da baš kao posle neuspeha od Alkaraza na Vimblodnu pokaže mlađariji ko je gazda na terenu i u 36 godini života. Uostalom, Đoković je pet puta stizao do pehara u Indijan Velsu tako da mu uslovi odgovaraju.

Svoj veliki povratak imaće i Rafael Nadal. Španac će zaigrati na tek drugom takmičenju ove sezone, a biće šesti nosilac pošto koristi zaštićeni renking - pravilo koje omogućava igračima, koji su dugo bili povređeni, da lakše stignu do bodova. Bik sa Majorke mogao bi da bude prava mina, jer je u četvrtfinalu moguće da naleti na najbolje, pa i Noleta.

Svakako da prošlogodišnji osvajač Alkaraz i finalista Medvedev najmanje priželjkuju Nadala u svom delu žreba. Mladi Karlos nalazi se u lošoj formi, a imao je i peh sa skočnim zglobom koji je izvrnuo pre desetak dana. Takođe, Danil je protekle nedelje zaigrao prvi put u Dubaiju od Australijan opena, posle povrede.

Za kraj, tu je plejada Amerikanaca koji su uvek opasni na domaćem terenu. Fric je priglrio pehar pre dve godine, a Tijafo, Pol i Šelton sa publikom iza sebe mogu vrlo lako da dođu do završnice nadmetanja.

Kvote za osvajača turnira

1. Novak Đoković (2,80)

2. Janik Sinera (4.00)

3. Karlos Alkaraz (5,00)

4. Danil Medvedev (9,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)