ZVEZDA I PARTIZAN U BORBI ZA ''ŽUĆKOVU LEVICU'': Četvrta vezana titula ''crveno-belih'' ili ''prvenac'' Željka Obradovića?

V.M.

17. 02. 2024. u 08:05

PARTIZAN i Crvena zvezda nisu dozvolili iznenađenja u uvodna dva kola Kupa Radivoja Koraća, tako da ćemo u borbi za trofej dobiti ono što su svi priželjkivali, a to je peti ovosezonski večiti derbi koji će odlučiti osvajača ''Žućkove levice'' (21:00).

ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН У БОРБИ ЗА ЖУЋКОВУ ЛЕВИЦУ: Четврта везана титула црвено-белих или првенац Жељка Обрадовића?

FOTO: M. Vukadinović

Košarkaški Crvene zvezve su trostruki uzastopni osvajači Kupa Radivoja Koraća i dočekuju ovaj derbi u dobroj atmosferi s obzirom da su slavili na poslednja dva obračuna večitih rivala.

Janis Sferopulos je imao težak zadatak da se odrekne dva košarkaša pred igranje kupa zbog očgraničenja igranja stranih igrača i na kraju se odlučio da su ''suvišni'' Majk Tobi i Fredi Gilespi.

Zanimljivo je da se radi o dva centra, ali grčki stručnjak se uzda u Bolomboja i Mitrovića koji su pokazali najviše od visokih igrača ove sezone i sigurno je da će imati ogromnu minutažu na večerašnjem meču.

Ipak, taj nedostatak centara se video u prvom meču protiv FMP-a kada je Ognjen Kuzmić nosio pantere na svojim leđima sa 18 poena i 15 uhvaćenih skokova, ali nije bilo iznenađenja u malom gradskom derbiju i crveno-beli su slavili sa 80:75.

Nakon toga su rutinski trijumfovali i protiv Čačka 94 sa 87:52 i tako zakazali četvri uzastopni nastup u finalu Kupa Radivoja Koraća.

Sa druge strane, ni Partizan nije imao većih problema da zakaže novi obračun sa večitim rivalom. Prvo je bio bolji od Hercegovca (92:67), a zatim i od Vojvodine (80:67).

Možda nije bio ubedljiv koliko se očekivalo od njega, ali ono što je bitno za ''crno-bele'' je da su u finalu i imaće priliku da prekinu trogodišnju vladavinu Zvezde.

Kao i Sferopulos, Obradović je morao da se odrekne dva inostrana košarkaša i odlučio se za Kabokla i Ponjitku koji generalno nisu imali preveliku minutažu u poslednje vreme.

Ono na šta Obradović nije računao je izostanak Smailagića koji ima probleme sa temeperaturom i po rečima trenera Partizana gotovo sigurno će propustiti finale, što znači da će veću minutažu imati Balša Koprivica koji je očigledno pripreman za ovaj turnir jer je na poslednjih nekoliko mečeva dobijao priliku da igra u Evroligi i može se reći da ju je veoma dobro iskoristio.

Od kada se vratio na klupu Partizana jedan od najboljih trenera svih vremena nije osvojio Kup Radivoja Koraća i sigurno da će on sam imati motiv više da ponovo podigne ''Žućkovu levicu''.

Na četiri dosadašnja večita derbija viđene su po dve pobede na obe strane, Partizan je trijumfovao u prva dva derbija, a zatim je uzastopnim trijumfima uzvratila Zvezda.

Oba tima su slavila na svojim parketima, ali danas će se igrati na neutralnom terenu u ''Čairu'', a poslednji put kada je to bio slučaj bilo je pre dve godine i tada je Zvezda slavila u finalu sa 85:68.

Smatramo da će ovaj duel biti odlučen na bekovskim pozicijama jer su oba tima ''osakaćena'' pod košem.

Tu je trenutno Partizan jači zbog problema Miloša Teodosića sa povredom i po rečima Janisa Sferopulosa neće biti 100% spreman za finale što je veliki minus za Crvenu zvezdu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Crvena zvezda - Partizan 2 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije