TANDERI JURE PRVO MESTO NA ZAPADU: Šej i družina igraju fenomenalnu košarku

V.M.

23. 01. 2024. u 14:08

U noći između utorka i srede košarkaši Oklahoma Siti tandera će ugostiti Portland trejlblejzerse u ''Pejkom centru'' (2.00).

ТАНДЕРИ ЈУРЕ ПРВО МЕСТО НА ЗАПАДУ: Шеј и дружина играју феноменалну кошарку

Tanjug/AP

Oklahoma je veoma zanimljiva za gledanje ove sezone i ne samo da je jedna od najperspektivnijih ekipa u ligi, već je trenutno i jedna od najboljih.

Generalni menadžer Sem Presti je godinama prikupljao pikove koji su konačno počeli da mu se isplaćuju i ukoliko ostanu zdravi i na okupu, Tanderi mogu postati prava sila u NBA.

Vođa ekipe je Šej Gildžis Aleksander koji je sa 25 godina najstariji član startne petorke. Izvrsni Kanađanin postiže preko 31 poena po utakmici, a uz to deli šest asitencija i hvata pet skokova u proseku.

Pored njega tu su još odlični Vilijams i Holmgren, kao i specijalac za odbranu Lugenc Dort i budućnost je baš svetla za franšizu iz Oklahome.

Trenutni skor im je 29-13, a ukoliko večeras slave, izjednačiće se po broju pobeda sa na Zapadu prvoplasiranom Minesotom.

Do pobede bi trebalo da dođu jer im u goste dolazi jedna od najgorih ekipa u čitavoj ligi, Portland trejlblejzersi. 

Gosti su preko leta trejdovali superzvezdu Dejmijana Lilarda i okupljaju mlade igrače kojima će trebati dosta vremena da se razviju i proći će par godina pre nego što ponovo budu konkurentni.

Trejlblejzersi imaju nekoliko zanimljivih igrača poput Grenta, Sajmonsa i Brogdona, ali to nije dovoljno za respektabilan skor na Zapadu.

Trenutno su pretposlednji na tabeli sa 12 pobeda i 30 poraza, a poslednji meč su odigrali pre dve noći kada su bolji od njih bili LA lejkersi (110:134).

Ovi timovi su se sastali pre 11 dana i tada su Tanderi ubedljivo slavili sa 139:77, a mi očekujemo novu rutinsku pobedu čete Marka Dajgnolta.

NAŠ TIP: Hendikep 1 (-9,5) (kvota 1,47)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti