PREKIDA SE POST DUG 29 GODINA? Fortinajnersi su spremni za titulu

V.M.

25. 12. 2023. u 13:41

U apsolutnom derbiju božićnog NFL programa, gledaćemo obračun vodećih timova Američke i Nacionalne konferencije kada San Francisko fortinajnersi dočekaju Baltimor rejvense (2.15).

ПРЕКИДА СЕ ПОСТ ДУГ 29 ГОДИНА? Фортинајнерси су спремни за титулу

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su napravili strašan tim koji je spreman da dominira NFL-om u narednih nekoliko godina. Kvoterbek Brok Pardi je na ruki ugovor, što omogućava upravi da veći novac uloži u ostale igrače, a to je generalni menadžer Džon Linč i uradio.

Pored maestralnog Pardija koji je favorit za osvajanje MVP nagrade, tu su još sjajni risiveri Brendan Ajuk i Dibo Samjule, kao i jedan od najboljih tajt endova lige Džordž Kitl, a naravno ne smemo zaboraviti raning beka Kristijana Mekafrija koji je postigao 20 tačdauna ove sezone.

Ekipa izgleda fantastično na terenu i sa razlogom drži prvo mesto u Nacionalnoj konferenciji sa skorom 11-3, a dovoljno o njihovoj dominaciji govori podatak da imaju najbolji napad i odbranu u čitavoj konferenciji.

Izabranici Kajla Šenahena su imali loš period krajem oktobra kada su vezali tri poraza, ali od tada su ostvarili čak šest vezanih pobeda.

Danas im sigurno neće biti lako, jer u San Francisko dolazi najbolja ekipa Američke konferencije, Baltimor rejvensi.

Lamar Džekson ponovo pruža sjajne partije i podseća na 2019. godinu kada je bio MVP lige. Momak sa koledža Luivil je do sada postigao 22 tačdauna, a posebno je impresivno to što pored bačenih jardi predvodi tim i u trčanju.

Iako ne dominira baš kao Fortinajnersi, gost ima identičan skor (11-3), a najveće zasluge idu odbrani koja je do sada primila 225 poena, najmanje od svih timova u NFL-u.

Baltimor je trenutno prvi u Američkoj konferenciji, ali u narednom kolu igra ključan meč sa Majamijem koji ima skor 11-4, tako da će Rejvensi imate veoma ozbiljne provere pred sam početak plej-ofa.

Sa druge strane, Fortinajnersi imaju dosta lakši raspored do kraja regularnog dela sezone, ali takođe nemaju prava na kiks jer im za vratom dišu Lajonsi (11-4) i Iglsi (10-4).

Večeras očekujemo pravi spektakl u kojem verujemo da će domaćin nastaviti sa sjajnim igrama i upisati bitan trijumf.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)