PRAZNIČNI SPEKTAKL U KOLORADU: Jokić dočekuje Karija i družinu!

M.M.

25. 12. 2023. u 08:32

KOŠARKAŠI Denvera će večeras od 20.30 ugostiti Golden Stejt voriorse.

ПРАЗНИЧНИ СПЕКТАКЛ У КОЛОРАДУ: Јокић дочекује Карија и дружину!

FOTO: Tanjug/AP

Ispadanjem Bostona iz prošlogodišnje polufinalne serije bilo je jasno da su Nagetsi favoriti u finalu. U borbi za trofej su se sastali sa Majamijem, a momci iz Kolorada su slavili rezultatom 4-1 u seriji. Denver je tako postao šampion prvi put u istoriji.

Nikola Jokić je nosio svoj tim tokom čitave sezone, a u plej-ofu je još dodao gas. U doigravanju je beležio neverovatne brojke, imao je učinak od 30 poena, 13,5 uhvaćenih lopti, i 9,5 asistencija. Somborac je i ove sezone nastavio u istom ritmu i ne bi bilo iznenađenje ukoliko bi ponovo pokupio trofej najkorisnijeg igrača lige.

Izabranici Majka Melouna su u dosadašnjem delu takmičenja upisali 21 pobedu i 10 poraza. Srbin i družina u svojoj dvorani igraju jako dobro i do sada su ostvarili 11 pobeda uz samo dva poraza.

Bilo je naravno i kriznog perioda, ali tada Džamal Marej zbog povrede nije mogao da pruži podršku saigračima. Kanađanin je do sada odigrao 17 utakmica i ima prosek od 19,3 poena i 5,9 asistencija. Najbolji poenterski učinak imao je pre tri dana protiv Bruklina kada je brojao do 32.

Nagetsi su nakon trijumfa nad Netsima uspeli da savladaju i Šarlot na gostujućem terenu a momak iz Kičenera je imao 20 pogodaka.

Sa druge strane Voriorsi ne igraju onako kako se od njih očekuje, ali njihova forma ide uzlaznom putanjom. Izabranici Stiva Kera su trenutno desetoplasirani na Zapadu i imaju skor od 15 pobeda i 14 poraza.

Prvi strelac tima je Stef Kari koji u proseku ubacuje 28,3 poena, dok je iza njega Klej Tompson sa 17,6. Kevon Luni je prvi skakač sa 7,9 uhvaćenih lopti po utakmici, dok je za razgravanje ekipe zadužen Kris Pol koji u proseku ima 7,8 asistencija.

Kari je u poznim igračkim godinama, ali to ga ne sprečava da pruža izvanredne partije,  neretko ubacuje preko 30 poena, a u četvrtom kolu je Nju Orleansu spakovao 42.

Ovi rivali su se sastali pre mesec i po dana u "Bol" areni i tada je Denver slavio rezultatom 108:105. Popularni Džoker je u tom meču još jednom pokazao da je najdominantniji igrač današnjice, dvostruki MVP je imao dabl-dabl učinak od 35 poena i 13 skokova.

Nama ostaje da uživamo u fantastičnoj košarci koju nam mogu pružiti ovakve zvezde, a verujemo i da će "božićni spektakl" obeležiti veliki broj poena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: +234,5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024