MELBURN SE KLANJA SRBINU: Nole ide ka finalu i ispisuje istoriju!

M.M.

27. 01. 2023. u 08:20 >> 08:20

NOVAK Đoković će u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije za protivnika imati Tomija Pola. Meč će se igrati na centralnom terenu "Rod Lejver" sa početkom u 9.30.

МЕЛБУРН СЕ КЛАЊА СРБИНУ: Ноле иде ка финалу и исписује историју!

Tanjug/AP

Recept da se Novak Đoković sruši verovatno i postoji, međutim, još uvek nije pronađen, i sigurno smo da neće do kraja njegove igračke karijere.

Pomeranje mečeva, sklanjanje sa glavnih terena, provokacije, hapšenja, zabrane, pretnje, zvižduci sa tribina, diskvalifikacije - stvari su sa kojima se Srbin godinama nosio.

U Melburn je prvi put stigao 2005. godine, nekoliko sati leta, promena vremenske zone, i sve to da bi se na terenu zadržao svega 74 minuta protiv tada već zvezde svetskog tenisa Marata Safina. Sedamnaestogodišnji Nole ispraćen je sa terena rezultatom 3:0 (6-0, 6-2, 6-1)

Ali naravno, niko nije rođen kao šampion, šampion se stvara, a to je ono što je Novaku uspelo i niko mu ne može oduzeti.

Prvi veći korak napravio je 2007. godine kada je stigao do 1/8 finala, gde je izgubio od Rodžera Federera. Poraz od Švajcarca bio je bolan, međutim, već naredne godine Nole istom protivniku servira osvetu u polufinalu, a kasnije u finalu pobeđuje Žoa Vilfrida Congu i podiže svoj prvi grend slem trofej.

Ono što se dešavalo narednih godina sada je već deo istorije. Rođeni Beograđanin se popeo na pobedničko postolje još osam puta, a u finalima su padali Endi Mari čak četiri puta, Rafael Nadal dva puta, i po jednom Dominik Tim, odnosno Danil Medvedev.

Sigurno da bole porazi od Rodžera, Vavrinke, Goldštajna, Safina, Čunga, Conge i Istomina, ali nekako najviše boli ta 2022. godina kada je Novaku zabranjeno da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni.

Novac koji je donirao i podrška koju je pružao Australiji za vreme požara dve godine pre deportacije, nažalost, brzo su zaboraljeni.

Bilo je pitanje u kakvom će se stanju naš teniser vratiti u "zemlju kengura", najverniji navijači, ispostaviće se sa razlogom nisu sumnjali.

Stigao je Nole, pokorio je Adelejd, a ostalo mu je još dva koraka do desetog trofeja i na ovom turniru.

Srpske trobojke će se vijoriti u Melburnu, a srpski teniser će ući u istoriju koju nijedan zakon neće moći da izbriše. Srećno, Nole!

NAŠ TIP: Đoković - Pol 3:0 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)