SPEKTAKL U MADRIDU: "Kraljevi" dočekuju večitog rivala!

M.M.

26. 01. 2023. u 09:58

KOŠARKAŠI Real Madrida i Barselone sastaće se u 21. kolu Evrolige. Utakmica će se igrati u "Vizink centr" sa početkom u 19 časova.

СПЕКТАКЛ У МАДРИДУ: Краљеви дочекују вечитог ривала!

Foto Profimedia

Ovo će biti treći okršaj večitih rivala u ovoj sezoni. Počeli su u finalu Superkupa gde su "kraljevi" slavili nakon produžetka i samim tim podigli trofej.

Naredna dva duela koja su se igrala u Evroligi i španskom prvenstvu dobila je Barselona. 

Katalonci su ove godine u najelitnijem evropskom takmičenju upisali 13 pobeda i 7 poraza.

Pre dve nedelje su u "Blaugrani" poraženi od aktuelnog šampiona Anadolu Efesa, dok su već u narednoj rundi savladali Baskoniju usred Vitorije.

U duelu protiv Penjarojinih pulena istakao se Nikola Mirotić koji je ubacio 15 poena, dok ga je pratio Rokas Jokubaitis sa 13 pogodaka, Tomaš Satoranski je brojao do 11, dok se srpski internacionalac Nikola Kalinić zaustavio na 9.

Sa druge strane Madriđani su nakon tri uzastopna trijumfa doživeli poraz od Olimpijakosa. 

U dvorani "Mira i prijateljstva" Pirejci su slavili rezultatom 73-60. Bila je to jedna, pre svega napadački slaba partija Ljulja i kompanije.

Jedini dvocifreni na meču bili su Džanan Musa i Valter Tavares sa po 12 pogodaka, dok je Mario Hezonja imao 9.

Ostalo je da se odigra još 14. kola i sigurno da će timovi iz vrha biti motivisani da regularni deo sezone završe na jednoj od pozicija koje će im doneti prednost domaćeg terena u nokaut fazi.

Pre mesec dana kada su se sastali ovi rivali gledali smo utakmicu sa velikim brojem poseda. Na jednoj strani dominirali su Nikolas Laprovitola i Kori Higins, dok je na drugoj standardno bio dobar tandem Musa-Tavares.

Naša procena je da će večeras domaći sastav pobedom obradovati svoje navijače.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)