DRAMA SE NASTAVLJA: Druga runda "večitih"!

V.D.

29. 05. 2022. u 08:41

KOŠARKAŠI Crvene Zvezde ugostiće Partizan večeras od 20 časova u drugoj utakmici finala plej-ofa regionalne AdmiralBet ABA lige.

ДРАМА СЕ НАСТАВЉА: Друга рунда вечитих!

FOTO: M. Vukadinović

Trenutni rezultat u seriji je 1-0 u korist crveno-belih, izabranici Dejana Radonjića su odigrali sjajan meč i na kraju trijumfovali rezultatom 90:76.

Utakmica je počela tako što su crno-beli konstantno imali prednost od nekoliko poena, u prvoj četvrtini ih je sjajno služio šut, pogodili su 3 trojke iz isto toliko pokušaja.

Dobra igra je služila goste sve do polovine drugog kvartala, a onda je domaćin počeo da igra na evroligaškom nivou, u napadu su lako prolazili rešenja, dok su defanzivno delovali fantastično, posle 20 minuta na odmor se otišlo sa rezultatom 42-39.

FOTO: M. Vukadinović

U drugom poluvremenu smo videli samo jednu ekipu na terenu, prednost je konstantno rasla a meč se mirno privodio kraju.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Nikola Ivanović koji je ubacio 18 poena i pored toga imao još 5 asistencija, pratili su ga Ognjen Dobrić i Luka Mitrović koji su ubacili po 14, u sastavu domaćih je bilo 5 dvocifrenih igrača.

Sa druge strane u ekipi koju sa klupe predvodi Željko Obradović najbolji učinak je imao Kevin Panter koji je brojao do 15, dok su Dalas Mur i Zek Ledej ubacili 12, odnosno 11.

Crvena Zvezda je jako dobro šutirala iza linije 6,75, bila je na gotovo 48%.

Serija je tek počela, ne možemo ni naslutiti šta nas očekuje do kraja, Partizan će morati da se "probudi" ukoliko želi trofej.

FOTO: M. Vukadinović

Gledaćemo puno taktičkih varijanti na obe strane, vrlo dobro se zna čime raspolažu oba trenera, ali ne sumnjamo da još uvek imaju "keca u rukavu".

Još ovu utakmicu će aktuelni šampion biti domaćin na papiru, a onda će "parni valjak" igrati pred svojim navijačima.

U prvoj utakmici smo prognozirali da će se igrati otvorena košarka i da ćemo videti veliki broj poena, tako je i bilo, međutim, naša današnja procena je da granica neće biti prebačena.

Partizan ukoliko želi trijumf, moraće čvrće, dok je crveno-belima odbrana uvek bila najveći adut.

NAŠ TIP: -156,5 (kvota 1,66)

Anketa

Koji rezultat u seriji očekujete nakon večerašnjeg meča?

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna