POČINJE SPEKTAKL: Moćni Luka Dončić protiv "spleš braće"

M.M.

18. 05. 2022. u 11:22

KOŠARKAŠI Golden Stejt voriorsa i Dalas maveriksa imaće okršaj u okviru prve utakmice finala Zapadne konferencije.

ПОЧИЊЕ СПЕКТАКЛ: Моћни Лука Дончић против сплеш браће

Foto: AP

Rezultat u seriji je 2-0 u korist Sansa, na konferenciji nakon druge utakmice novinari pitaju Krisa Pola i Devina Bukera "koliko je teško čuvati Luku Dončića", momci su se samo pogledali pokušavajući da sakriju ciničan osmeh, da, hteli su da ponize Slovenca.

Prljavi plan Finiksovih igrača na terenu je išao do te mere da su konstantno dobacivali i tražili Luku pogledom nakon svakog postignutog poena, Buker je u jednom trenutku pri faulu pao na parket, delovalo je da je povreda ozbiljnije prirode, ali zvezda Sansa se okrenula ka navijaču, namignula, i izgovorila "Lukin specijal", aludirajući na Dončićeva "foliranja".

Međutim, šta se dešava. kao i nebrojano puta do sada, u Slovencu je proradio inat, počeo je da "pleše po terenu", ubacivao je iz svih pozicija i uporedo razigravao saigrače. Bio je rešen da odvede svoj tim u finale konferencije, hteo je da pokaže zašto je već jedan od najboljih igrača svih vremena iako je pred njim još preko 10 godina karijere.

FOTO: Tanjug

U sedmom meču koji se igrao u Arizoni, kada su gotovo svi ljubitelji košarke otpisali Maverikse, nastala je prava "košarkaška magija", ovaj mladić je već u prvom poluvremenu završio utakmicu, na semaforu je stajalo 57-27, Dončić je za 24 minuta ubacio poena koliko i čitava ekipa Finiksa, 27.

"Svi igraju žestoko dok vode", bile su prve reči prve zvezde Teksasa po završetku meča, ponizio je vodeću ekipu iz regularnog dela u njihovom domu.

Večeras puleni Džejsona Kida putuju u San Francisko gde ih čeka neverovatni Golden Stejt predvođen sjajnim Stefom Karijem i Klejom Tompsonom.

FOTO: Tanjug/AP

Voriorsi su u polufinalu izbacili Memfis sa rezultatom 4-2 u seriji, popularna "spleš braća" su u šestom meču ubacila kombinovano 59 poena, od ukupno 110, koliko je postigao čitav sastav, i time stavili tačku.

Izabranici Stiva Kera ne znaju za poraz na svom terenu u plej-ofu, na krilima svojih navijača gotovo ih je nemoguće dobiti.

Očekuje nas jako zanimljiva serija, veliko je pitanje može li "prva udarna igla" Dalasa protiv moćnog dua Tompson-Kari, ali ako neko može, onda je to svakako bivši igrač Real Madrida.

Naša procena je da će domaćin prvu utakmicu ipak rešiti u svoju korist.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,44)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije